Iespaidīgā operācija: Pēc 19 stundu darba «Costa Concordia» ir izcelts (23)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Itālijā noslēgusies avarējušā kruīzu kuģa «Costa Concordia» izcelšanas operācija, kas, kā zināms, ir lielākā jebkad notikusī šāda veida izcelšanas operācija, vēsta ārvalstu mediji.

Operācija noslēgusies pēc 19 stundu ilga darba, lai gan iepriekš tika ziņots, ka tā ilgs aptuveni 12 stundas.

Kā ziņoja BNS, 290 metrus garais kuģis ar 4229 cilvēkiem pērn 13.janvārī uzskrēja uz klints Tirēnu jūrā pie Džiljo salas Toskānas reģionā, un katastrofā gāja bojā 32 cilvēki.

Daļēji nogrimušais kuģis, apgāzies uz viena sāna un balstoties uz klints, vēl arvien atradās katastrofas vietā.

114,5 tūkstošu reģistra tonnu laineri glābēji pacēla ar milzīgiem cementa maisiem un speciāli izgatavotu platformu, lai pēc tam to aizvilktu ar velkoni.

Džiljo salas ekonomika lielā mērā ir atkarīga no tūrisma un vietējie iedzīvotāji ir sūdzējušies, ka kuģa vraks jau divas vasaras ir aizbaidījis tūristus.

290 metrus garā kuģa virs ūdens esošā puse ir nostiprināta ar metāla stabiem. Plānots, ka pēc kuģa izcelšanas tie kalpos kā peldelements, lai nogādātu kuģi uz sagriešanu, kas varētu notikt nākamā gada sākumā.

Lielāko jebkad plānoto pasažieru kuģa pārvietošanas operāciju finansēja kuģa īpašnieka Eiropā lielākā kruīzu kuģu operatora «Costa Crociere» apdrošinātājs.

Operācija izmaksās 600 miljonus eiro (420 miljonus latu). Tajā piedalās ap 500 cilvēku no 26 valstīm.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu