Īpašs video un biedējošas ainas no avarējušā «Costa Concordia» pacelšanas operācijas (75)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Pērn janvārī pie Džiljo salas krastiem avarējušā kruīza kuģa «Costa Concordia» pacelšanas operācija iemūžināta īpašā video, kurā samontētas 19 stundas sūra darba.

Tajā redzams operācijas sākums pirmdien, kas turpinājās līdz vēlam vakaram.

19 stundu ilgas operācijas laikā avarējušais milzis tika pilnībā pacelts vertikāli.

Tikmēr pēc pacelšanas atklājusies biedējoša aina - pirmo reizi redzams, ko ilgstošā mirkšana ūdenī nodarījusi kādreiz tik varenajam kruīza kuģim.

Kā ziņoja BNS, 290 metrus garais kuģis ar 4229 cilvēkiem pērn 13.janvārī uzskrēja uz klints Tirēnu jūrā pie Džiljo salas Toskānas reģionā, un katastrofā gāja bojā 32 cilvēki.

Daļēji nogrimušais kuģis, apgāzies uz viena sāna un balstoties uz klints, vēl arvien atradās katastrofas vietā.

114,5 tūkstošu reģistra tonnu laineri glābēji pacēla ar milzīgiem cementa maisiem un speciāli izgatavotu platformu, lai pēc tam to aizvilktu ar velkoni.

Džiljo salas ekonomika lielā mērā ir atkarīga no tūrisma un vietējie iedzīvotāji ir sūdzējušies, ka kuģa vraks jau divas vasaras ir aizbaidījis tūristus.

Lielāko jebkad plānoto pasažieru kuģa pārvietošanas operāciju finansēja kuģa īpašnieka Eiropā lielākā kruīzu kuģu operatora «Costa Crociere» apdrošinātājs.

Komentāri (75)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu