Repše: Mums kā nācijai pašreiz nav skaidra attīstības plāna (144)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Mums kā sabiedrībai, kā nācijai pašreiz nav skaidra attīstības plāna, kuru katrs zinātu, saprastu un kur visi kopā vēlētos piedalīties, šodien, atklājot forumu «Kāpēc nācijām izdodas?», norādīja biedrības «Latvijas attīstībai» vadītājs ekspremjers Einars Repše.

Repše uzsvēra, ka ilgtermiņa stratēģisks plāns ir absolūta nepieciešamība, jo, tikai vienojoties par šādu stratēģisko mērķi, varam rīkoties, lai to sasniegtu. Tikai tad, kad šo mērķi mēs saprotam un apzināti piedalāmies, gudro cilvēku potenciāls var būt lietderīgi izmantots. Šādam plānam jābūt fundamentālam, pārdomātam un vienkāršam, piebilda Repše.

Tāpat viņš akcentēja, ka svarīgi ir mācīties no citu piemēra. Būtiski ir mācīties arī politiķiem, un, ja kaut kas nesanāk, tad ir vērts apstāties un novērtēt sekmīgus piemērus. Pēc Repšes domām, svarīga ir arī sadarbība. Ja nesadarbojamies, mēs paši traucējam savai attīstībai, piebilda politiķis.

Ja mēs mācīsimies, mērķtiecīgi plānosim un sadarbosimies, tad mēs izdarīsim vairāk, norādīja Repše.

Kā ziņots, Repšes vadītā biedrība «Latvijas attīstībai» sadarbībā ar «Ekonomistu apvienību 2010» šodien rīko attīstības forumu «Kāpēc nācijām izdodas?».

Kā aģentūru LETA informēja biedrības pārstāve Dagnija Lejiņa, forumā starptautiski pazīstami eksperti sniegs savu redzējumu par to, kādi lēmumi un iniciatīvas veiksmīgākajās pasaules valstīs, piemēram, Somijā, Izraēlā un Zviedrijā, ir veicinājuši to strauju attīstību.

Biedrība «Latvijas attīstībai» dibināta 2012.gada martā ar mērķi izveidot plašu un autoritatīvu labēju ideju diskusiju platformu, lai izstrādātu priekšlikumus mērķtiecīgai, ilgtspējīgai un dinamiskai Latvijas attīstībai. Biedrības dibināšanā piedalījās ekspremjers Einars Repše, Edgars Jaunups, Dans Titavs, uzņēmēji Olafs Berķis un Valērijs Belokoņs, kā arī citi. Biedrība plāno pārtapt politiskā partijā un startēt 2014.gadā plānotajās 12.Saeimas vēlēšanās.

Komentāri (144)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu