Tas, kas atļauts NA pārstāvjiem, nav atļauts citiem (365)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tas, kas atļauts Nacionālās apvienības (NA) biedriem, nav atļauts citiem, šādu secinājumu var izdarīt no NA Saeimas frakcijas vadītāja Eināra Cilinska teiktā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma».

Cilinskis noliedz, ka NA būtu dubultmorāle attiecībā par nekustamā īpašuma pārdošanu ārzemniekiem, lai gan savu īpašumu ārzemniekam ir pārdevusi arī NA biedre - nu jau bijusī kultūras ministre Žaneta Jaunzeme - Grende.

Jau ziņots, ka Nacionālā apvienība izvirzījusi ultimātu - atbalstīt 2014.gada budžetu pie nosacījuma, ja tiktu panākta vienošanās par trim Latvijas nākotnei būtiskām prioritātēm, tostarp arī uzturēšanās atļauju tirdzniecības pārtraukšanu ārzemniekiem apmaiņā pret nekustamajiem īpašumiem Latvijā. Tāpat NA izteikusi aizdomas, ka Jauzneme-Grende atlaista no amata tādēļ, ka daudzus politiķus saniknojusi NA vēlme pārtraukt tirgot ārvalstniekiem uzturēšanās atļaujas Latvijā.

NA pārmet premjeram Valdim Dombrovskim (V), ka «ģimenes biznesa dēļ» viņš un partija «Vienotība» ir «ieinteresēta, ka netiek pārtraukta termiņuzturēšanās atļauju tirgošana ārzemniekiem apmaiņā pret nekustamajiem īpašumiem», jo pērnā gada nogalē Dombrovska dzīvesbiedrei un viņa padomnieces dzīvesbiedram piederošais uzņēmums «Land Development» vienu no savām rindu mājām pārdeva uzturēšanās atļaujas tīkotājam no Āzijas.

Tomēr ar šādu biznesu netraucēti nodarbojas arī NA biedri - pagājušā gada aprīlī izskanēja ziņas, ka Jaunzeme-Grende 2011.gadā diviem ārzemniekiem ir pārdevusi nekustamos īpašumus Rīgā - katru aptuveni 100 000 latu apmērā, kas ir minimālā summa, lai ārvalstu pircējs saskaņā ar Imigrācijas likuma grozījumiem tiktu pie uzturēšanās atļaujas Latvijā. Par to vēstīja portāls «Pietiek.com».

Uz jautājumu, kā tas nākas, ka NA citiem pārmet to, ko atļauj darīt savas partijas biedriem, un vai tā nav dubultmorāle, Cilinskis atbildēja: «Jebkurā gadījumā, tas nekas sevišķi patīkams nav.... bet atceramies, ka tas bija pašā šī procesa sākumā.»

Uz žurnālista norādi, ka NA citiem aizliedz savus īpašumus pārdot ārzemniekiem, kamēr pašu biedriem tas liegts netiek, Cilinskis atbildēja lakoniski: «Droši vien mēs arī pateicām, ka tas nav pārāk patīkami».

Uz norādi, vai tas nozīmē, ka partijas biedrs pēc šāda aizrādījuma var turpināt darbu partijā, Cilinskis sacīja, ka «tāpēc vien nebūtu partija jāpamet», partiju vajadzētu pamest gadījumā, «ja tiktu pārkāpti partijas uzstādījumi vai likums».

Uz žurnālista jautājumu, vai tas nebūtu uzskatāms par «partijas uzstādījumu», Cilinskis atbildēja: «Individuālā veidā nē.Uz žurnālista teikto, vai tas nozīmē, ka NA citiem grib stingrākus uzstādījumus, bet paši sev nē, Cilinskis atbildēja: «Tieši tā!»

Komentāri (365)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu