Tiesībsargs norāda uz Viņķeles «stabilitāti graujošajiem» izteikumiem (185)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tiesībsargs Juris Jansons norādījis uz labklājības ministres Ilzes Viņķeles («Vienotība») izteikumiem, kas ir nepieņemami valsts amatpersonai un pat grauj valsts tiesisko stabilitāti, aģentūru BNS informēja Tiesībsarga biroja pārstāve Ruta Siliņa.

Birojs norāda, ka nesen televīzijas sižetā, runājot par valsts atbalstu demogrāfijai, par ko partijas strīdas, Viņķele esot teikusi, ka iepriekš koalīcijas parakstītajā vienošanās protokolā ietvertie risinājumi uzskatāmi par bezatbildīgiem, un no paša sākuma bijis nodoms iepriekš parakstīto apņemšanos nepildīt vai mainīt.

Jansons ir vērsies pie valdības un Valsts prezidenta, jo uzskata, ka šādi izteikumi ir pretēji tiesiskās paļāvības principam un uzskatāmi par pilnībā neatbilstošiem labas pārvaldības principam, kas ietver atklātību pret privātpersonu un sabiedrību.

«Rodas jautājums, kā iespējams popularizēt labas pārvaldības principu valsts pārvaldē, ja augstu amatu ieņemoša politiķe, kas vada sociāli jutīgu nozares ministriju, savos izteikumos nonāk pretrunās ar tiesību aktos noteikto. Manā ieskatā ar šādu rīcību tiek mazināta ne vien sabiedrības uzticība valsts varai, bet grauta arī valsts tiesiskā stabilitāte,» ministri kritizē Jansons.

Viņš aicina turpmāk nepieļaut situācijas, kurās atbildīgie ministri ar saviem izteikumiem rada sabiedrībai priekšstatu, ka politikas plānošanas dokumentos ietvertie pasākumi un apņemšanās var būt tikai deklaratīvas un to reāla ieviešana praksē nav nepieciešama.

Labklājības ministre uz tiesībsarga kritiku atbildējusi savā «twitter» kontā. Viņa pauž nožēlu, ka tiesībsarga uzmanības lokā nenonāk bezatbildīgie piedāvājumi mainīt sociālās apdrošināšanas sistēmas principus, kas grauj uzticību apdrošināšanai.

Komentāri (185)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu