Vācu kino kluba ietvaros piedāvā Keceles filmu «Tilts pār Ibaras upi»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

26.septembrī plkst.19.00 «Splendid Palace» (Elizabetes ielā 61) Vācu kino klubs piedāvā noskatīties Mihaelas Keceles 2012.gadā uzņemto filmu «Tilts pār Ibaras upi». 

Kosova 1999. gadā. Nato bumbvedēji bombardē zemi, lai izbeigtu serbu un albāņu savstarpējo karošanu. Jaunā serbiete Danica kopā ar abiem dēliem dzīvo serbu un albāņu apdzīvotā ciematā Ibaras upes krastos. Danica sēro pēc sava vīra, pilsoņu kara upura. Kad viņas mājā paglābjas smagi ievainotais KAA (Kosovas atbrīvošanas armijas) karavīrs Ramizs, Danicai nākas pieņemt lēmumu – nodot karavīru serbu miličiem vai nē. Apzinoties, ka pakaļauj dzīvības briesmām sevi un dēlus, Danica kopj un izglābj Ramizu. Abu starpā dzimst mīlestība, taču viņu trauslo laimi nodod kaimiņiene. Un Danicai nākas uzzināt, ka viņai nav nevienas vietas, kur izbēgt no kara.

  • Galvenajās lomās Zrinka Cvitesica, Misels Maticevičs, Miloss Mesarovičs u.c.

Vācu kino kluba seansi kinoteātrī Splendid Palace notiek jau kopš 2001.gada, To mērķis - iepazīstināt skatītājus ar vācu kino klasiku, jaunumiem un aktualitātēm, kā arī dot iespēju tiem, kuri vēlas apgūt vācu valodu, klausīties dzīvu vācu valodu no ekrāna. Projekta ietvaros kopā demonstrētas jau vairāk nekā 400 vācu filmas.

Splendid Palace ir vecākais joprojām darbojošais kinoteātris Baltijas valstīs. Neskatoties uz tehnoloģiju attīstību un vairākkārt mainīto nosaukumu, 1923.gadā celtā kino ēka arī līdz mūsdienām spējusi saglabāt savu tā laika vēsturisko izskatu un šarmu. Splendid Palace programmā ir gan kvalitatīvs autorkino, Latvijas nacionālais kino, gan arī art house filmas no Eiropas un citiem pasaules reģioniem, kas guvušas atzinību dažādos pasaules kinofestivālos. Tāpat kinoteātra repertuāru regulāri papildina arī kinofestivālu programmas, kinolektoriji un dažādu kino klubu seansi. Oktobrī Splendid Palace atzīmēs savu 90.jubileju.

  • Biļetes cena uz filmu «Tilts pār Ibaras upi» – 2 lati.
  • Filma ieteicama no 12 gadiem.

Vairāk par aktuālo filmu piedāvājumu kinoteātrī «Splendid Palace» var uzzināt «splendidpalace.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu