«Splendid Palace» piedāvā Ulriha Zeidla jaunāko filmu triloģiju (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

No 27.septembra kino «Splendid Palace» Ulriha Zeidla jaunāko filmu triloģija «Paradīze – Mīlestība», «Paradīze – Ticība» un «Paradīze – Cerība» 

No 27.septembra kinoteātrī Splendid Palace vienviet varēs noskatīties visas trīs provokatīvā austriešu režisora Ulriha Zeidla triloģijas filmas «Paradīze – Mīlestība», «Paradīze – Ticība» un «Paradīze – Cerība».

«Austriešu režisors Ulrihs Zeidls, kurš kino ir kopš 80.gadiem, saceļ traci ar katru savu jauno filmu. Viņa kino provokācijas ir sāpīgas, radikālas un atstāj nospiedumus kinoskatītāju pieredzē. Tas ir mākslinieka - šīs dzīves sanitāra -misijas darbs, ieraudzīt pasaules slimīgās izpausmes, nosaukt tās vārdā un pārvērst ietilpīgos kino tēlos. Visām Zeidla filmām piemīt cilvēku tikumībai neglaimojoša, skaudra dokumentalitātes estētika, taču stāsti ir ļoti cilvēciski un dziļas emocijas raisoši», par režisora daiļradi stāsta kinokritiķe Daira Āboliņa.

«Zeidlu gandrīz kā psihoanalītiķi interesē seksualitātes raisīto kompleksu sekas cilvēku likteņos, kas sagrauj cerības uz personīgo laimi. Viņu var saukt par drūmu un šokējošu, taču visi viņa stāsti ir sadzīviska humora piesātināti, ja vien mums pietiek drosmes pašiem par savām vājībām pasmieties. Viņš ir izcils stāstītājs un lielisks cilvēku pazinējs. Viņš ir viens no Eiropas spēcīgākajiem un šī gadsimta drosmīgākajiem autorkino pārstāvjiem, kura filmas kļūst par notikumu, katrā starptautiskā kinofestivālā un rosina diskusijas par ētiski svarīgiem jautājumiem», turpina kinokritiķe.

Ulriha Zeidla jaunākā filmu triloģija „ Paradīze - Mīlestība», «Paradīze - Ticība» un Paradīze - Cerība» ir filmas, kas stāsta par vienas ģimenes divu paaudžu sievietēm, kuras nonākušas savu vērtību krīzes situācijā. Vientulība un ilgošanās pēc mīlestības harmonijas ir tik cilvēciska nepieciešamība katram! Žurnālists savas raizes pārvērš vārdos, ķirurgs slimo orgānu operē, kinorežisors stāsta vizuāli un filozofiski ietilpīgus stāstus. Ulrihs Zeidls ir viens no tiem, kas vēlas pasauli redzēt mazliet labāku! Un viņam ir spēcīgi kino ieroči.

Vairāk par aktuālo filmu piedāvājumu kinoteātrī Splendid Palace, kā arī iegādāties biļetes uz repertuāra filmām var «splendidpalace.lv».

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu