Cēsīs skanēs Šekspīra soneti un renesanses laika mūzika (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

11.Starptautiskā mūzikas festivāla «Galantais klavesīns» ietvaros 29. septembrī pl.17:00 Cēsu Izstāžu namā skanēs koncerts «Šekspīrs, Karaliene un citi».

Soneti skar mūžīgās tēmas - mīlestību, draudzību, uzticību, cilvēka un laika attiecības, katrai paaudzei ir iespēja tos atklāt no jauna. Šekspīra sonetus gan oriģinālvalodā, gan latviski runās Valmieras drāmas teātra aktieris Ivo Martinsons, kurš pazīstams kā viens no labākajiem Hamleta lomas atveidotājiem Latvijā. Dzeju papildinās tā laika angļu komponistu vokālā un instrumentālā mūzika.

Koncerta otrajā daļā kopā ar Vidzemes kamerorķestri un tā māksliniecisko vadītāju Andri Veismani muzicēs flautiste Anete Toča, skanēs K. F. E. Baha un A. Vivaldi flautas koncerti. Baha koncertā skanēs traversflauta, bet Vivaldi koncertā - pikolo flauta.

Koncertā «Šekspīrs,Karaliene un citi» piedalās: Valmieras Drāmas teātra aktieris Ivo Martinsons, Lelde Krastiņa /klavesīns/, Anete Toča /flauta/, Kaspars Vilnītis /alts/, vokālais ansamblis «William Byrd Consort»/vadītājs Andris Veismanis/, Vidzemes kamerorķestris/diriģents Andris Veismanis/.

*Šoruden jau 11.reizi Cēsīs notiks Starptautiskais mūzikas festivāls «Galantais klavesīns». Ik gadu festivāls cenšas piedāvāt ko jaunu. Vairāku iepriekšējo festivālu koncertprogrammas tika papildinātas ar baletu, operu, vizuālo mākslu, šogad mūzikai pievienojusies dzeja.

Festivālu rīko pašvaldības aģentūra «Cēsu Kultūras un tūrisma centrs». Atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Cēsu novada dome un Rukšānu ģimene.

  • Biļetes var iegādāties Cēsu Izstāžu namā (Pils laukums 3).

Tālrunis uzziņai 64123557

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu