Kalifornijā pieņem bargākus sodus par paparaci sekošanu slavenību bērniem (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Otrdien Kalifornijā tika pieņemts aktrišu Hales Berijas un Dženiferas Gārneres atbalstītais likumprojekts, kas slavenību bērnus pasargās no paparaci uzmācības.

Kalifornijas gubernators Džerijs Brauns, kurš pirmajā termiņā gubernatora krēslā 70.gados tikās ar dziedātāju Lindu Ronstāti, likumu parakstījis, neizsakot nekādus komentārus.

Pret likumprojektu, kas palielina pašreizējos sodus par bērnu vajāšanu vecāku nodarbošanās dēļ, iebilda Kalifornijas Laikrakstu izdevēju asociācija un citas grupas, sakot, ka tas žurnālistiem un fotogrāfiem traucēšot veidot ziņas.

Maksimālais cietumsods par slavenību bērnu vajāšanu palielināts no pusgada līdz gadam. Pieaudzis sodanaudas apmērs no 1000 ASV dolāriem (521 lata) līdz 10 000 dolāru (5210 latiem).

Augustā likumprojektam atbalstu pauda tādas slavenas māmiņas kā Berija un Gārnere.

Emocionālā uzrunā likumdevējiem Gārnere sacīja, ka fotogrāfi viņai un viņas bērniem sekojot uz katra soļa.

«Cik bieži gan pēc traģēdijas neattopamies, ka bija tik daudz brīdinājumu, taču neviens tiem nepievērsa uzmanību,» sacīja Gārnere, kurai ir trīs bērni no vīra Bena Afleka. «Es vēršos pie jums kā vecākiem un lūdzu pievērst uzmanību.»

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu