Jaunais «Kia Carens» saņem piecas zvaigznes Euro NCAP testos (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Eiropas vadošā satiksmes drošības organizācija Euro NCAP piešķīrusi jaunajam «Kia» MPV klases modelim Carens augstāko vērtējumu – piecas zvaigznes.

«Kia Carens» ir viens no diviem kompaktajiem MPV modeļiem, kas šobrīd pieejami pārdošanā Eiropā un kas 2013.gada Euro NCAP drošības testos ieguvuši augstāko vērtējumu. Piecu durvju «Kia» modelis ar pieejamām piecām vai septiņām sēdvietām ieguva 94% vērtējumu pieaugušo pasažieru aizsardzība, 76% bērnu pasažieru aizsardzība, 81% vērtējuma saņēma par drošības aprīkojumu un 64% par gājēju aizsardzību.

«Uzsākot jaunā «Carens» izstrādi, autobūves uzņēmuma inženieri kā vienu no prioritātēm izvirzīja radīt MPV ar vislabāko struktūru un drošības tehnoloģijām, kas aizsargātu vadītājus, viņu ģimenes un gājējus sadursmes gadījumā,» norāda Benijs Ojens (Benny Oeyen), «Kia Motors Europe» Mārketinga un produktu plānošanas daļas viceprezidents.

Euro NCAP eksperti piešķīra «Carens» augstāko vērtējumu par sānu aizsardzību sadursmes gadījumā ar barjeru, bērnu aizsardzību līdz 18 mēnešus veciem zīdaiņiem, priekšējo pasažieru galvas skriemeļu daļas aizsardzību un gājēju kāju aizsardzību. Drošības organizācijas eksperti ļoti atzinīgi novērtēja arī drošības jostu brīdinājuma signālu visām sēdvietām, vadītāja uzstādāmu un pielāgojamu ātrumu ierobežotāju un bērnu drošībai paredzētās funkcijas, kas var tikt uzstādītas automašīnā.

Standarta drošības ekipējums, sevī ietver sešus drošības spilvenus, drošības jostu brīdinājuma signālus (priekšpusē, vidū un aizmugurē), ESC (elektroniskās stabilitātes kontroles sistēm), HAC (palīgsistēma braukšanas uzsākšanai kalnā), lai izvairītos no slīdēšanas atpakaļ un ESS (ārkārtas bremzēšanas signalizācijas sistēma), kas nodrošina bremžu signālu darbību, brīdinot citus vadītājus par ārkārtas gadījuma apstāšanos.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu