Ekstravagantais «Mercedes-Benz» G63 AMG 6x6 maksās 379 000 eiro (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Militārajām vajadzībām radītais visurgājējs, kurš pielāgots turīgiem civilajiem pircējiem ir nonācis līdz fināla stadijai un ir gatavs ražošanai. «Mercedes-Benz» ir noteicis standarta cenu šim automobilim  – 379 000 eiro.

Jaunais apvidus auto ar sešu riteņu piedziņu ir balstīts uz G-klases automobili un tika izveidots Austrijas militārajām vajadzībām 2011.gadā. Saskaņā ar ārvalstu medijos ziņoto, uzņēmuma vadība par militāro G-klases apvidus auto saņēma gana lielu interesi no civilā sektora, kas arī deva zaļo gaismu civilās versijas izstrādei.

Civilā versija ir tikusi ne tikai pie jaudīgāka dzinēja, bet arī krietni augstvērtīgāka aprīkojuma, kas pieejams standarta G63 klasei. Militārā versija ir aprīkota ar G320 CDI dzinēju, savukārt civilā versija tiks pie krietni jaudīgāka 5,5 litru biturbo V8 motora, kurš attīsta 544 zirgspēku jaudu un 760 ņūtonmetru lielu griezes momentu. Ņemot vērā, ka automašīnas masa ir 3,7 tonnas labi vien ir, ka civilā versija ir tikusi pie jaudīgāka dzinēja.

Jaunais «Mercedes-Benz G63 AMG 6x6» tiks aprīkots ar septiņu pakāpju automātisko kārbu un «pazeminātajiem robiem».

«Mercedes-Benz» paredz, ka gadā izdosies pārdot no 20 līdz 30 šādus auto.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu