Vai RP plāno pieprasīt Viņķeles demisiju? (70)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Reformu partijas (RP) valde šovakar varētu spriest par labklājības ministres Ilzes Viņķeles (V) darba kvalitāti un atbilstību amatam, aģentūrai LETA teica RP valdes priekšsēdētāja vietniece Sandra Sondore-Kukule.

Arī RP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietniece Zanda Kalniņa-Lukaševica, atsaucoties uz RP valdes priekšsēdētāja Edmunda Demitera publiski teikto, neizslēdza šādu iespēju.

RP valdes sēde notiks plkst.17 Rīgā, Stabu ielā 17.

Šāda rīcība no RP puses varētu būt pretreakcija runām, ka izglītības ministra Vjačeslava Dombrovska (RP) dienas amatā ir skaitītas.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, atsevišķi RP politiķi satraucas, ka RP drīzumā varētu tikt izstumta no valdības, lai izveidotu jaunu Ministru kabinetu, kurā «Vienotība» un «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK kā trešo lielo partneri piesaistītu ZZS. Tieši ar šādām iecerēm tiek skaidrota premjera Valda Dombrovska netipiski asā kritika pret tikai pāris mēnešus izglītības ministra krēslā sēdošo Vjačeslavu Dombrovski.

ZZS līderis Augusts Brigmanis ir izteicies, ka valdošās koalīcijas politiķi kuluāros zondējot ZZS gatavību veidot jaunu valdību.

Līdzīgi ir izteicies viens no RP līderiem Vjačeslavs Dombrovskis. Arī ministrs dzirdējis runas, ka viņam var nākties pamest izglītības ministra amatu, bet RP - valdību.

«Kā saka, nav dūmu bez uguns, kaut kāds pamats, visticamāk, runām ir,» aģentūrai LETA teica politiķis.

«Vienotības» līderi šādas sarunas noliedz.

Komentāri (70)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu