Šlesers NA politiķus nosauc par «sava veida nacistiem» (349)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Bijušais politiķis Ainārs Šlesers asi vērsies pret Nacionālās apvienības (NA) politiķiem, norādot, ka nacionāļi savu interešu dēļ ir gatavi bez darba atstāt daudzus cilvēkus Latvijā.

Šlesers stingri iestājas par to, lai Latvijā ārzemniekiem netiktu aizliegta termiņuzturēšanās atļauju izsniegšana pret nekustamā īpašuma iegādi.

«Latvija izmirst, tāpēc man šķiet, ka šodien daudz izdevīgāka alternatīva ir turīgi cilvēki no ārzemēm, nevis bēgļi no kara zonām, kuru pasaulē ir diezgan daudz. Tāpēc man ir gandarījums, ka šī programma ir iestrādājusies. Diemžēl nacionāļi ir kategoriski pret,» sarunā TV3 Ziņu raidījumā sacīja Šlesers.

Ekspolitiķis uzskata, ka NA politiķu interesēs ir daudz vairāk bankrota un maksātnespējas procedūru. «Nacionāļi principā ir kļuvuši par sava veida nacistiem. Viņi ir ieinteresēti pelnīt caur bankrota procedūrām,» pauda Šlesers.

Šlesers ceturtdien arī paziņoja, ka nākamnedēļ nozare veiks pretspēku NA idejai aizliegt termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu.

Kā ziņo LETA, Šlesers ceturtdien pateicās «Vienotībai» par to, ka šī partija iecietīgi skatās uz termiņuzturēšanās atļauju programmu, atzīstot, ka tai nepietiek spēka, lai problēmu atrisinātu, jo koalīcijā ir divi partneri, kuri uzskata, ka programma ir jāaptur.

«Sajūtu izpratni no Reformu partijas, ka varētu meklēt kompromisus, bet nacionāļi sāk izturēties kā nacisti. Tā blefošana, ko VL-TB/LNNK piedāvā, - mājokļu siltināšana un atbalsts pirmā mājokļa iegādei - ir par Eiropas fondu naudu. Ja kāds uzskata, ka termiņuzturēšanās atļauju programma ir slikta, jāpiedāvā kaut kas vietā. Bet vietā nekas netiek piedāvāts. Ja nav ienākumu, tad apzinieties, kādu atbildību uzņematies, - 10 000 cilvēku būs spiesti aizbraukt no Latvijas,» emocionālā runā teica Šlesers.

«Varu skaidri pateikt, ka nozare veiks pretspēku pret nacionālo apvienību jau nākamnedēļ, to jūs redzēsies,» uzsvēra bijušais politiķis, nekonkretizējot, kādus pasākumus plānots veikt.

Jau ziņots, ka NA atbalsta termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu pret ieguldījumiem ekonomiskās attīstības fondā, šodien Latvijas Darba devēju konfederācijas rīkotajā diskusijā par termiņuzturēšanās atļaujām un Imigrācijas likumu sacīja VL-TB/LNNK valdes loceklis Jānis Iesalnieks.

Šim viedoklim pievienojās Reformu partijas pārstāvis Vilnis Ķirsis, norādot, ka efektīvāk un vērtīgāk Latvijas ekonomikai ir izveidot fondu. «Uzturēšanas atļauja tiek dota pret iemaksu fondā, no kā savukārt tiek finansēta reālās ekonomikas attīstība. Tas nozīmē mainīt uzsvaru no nekustamā īpašuma uz ieguldījumiem reālajā ekonomikā,» teica Ķirsis, atzīstot, ka pārejas posms jaunajai pieejai būtu jānosaka pietiekami garš.

Arī «Vienotības» frakcijas vadītāja vietnieks Edvards Smiltēns atzina, ka ekonomiskās attīstības fonds risinātu vairākus jautājumus un fondā ieguldīto naudu varētu novirzīt citiem mērķiem, piemēram, ceļiem, ģimenēm pirmā mājokļa iegādei utt.

Savukārt Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāve Dana Reizniece-Ozola norādīja, ka, pēc ZZS domām, pašreizējā sistēma ir jāsaglabā.

Jau ziņots, ka valdošās koalīcijas politiskajiem spēkiem joprojām nav vienprātības jautājumā par uzturēšanās atļaujām, kas tiek piešķirtas par ieguldījumiem nekustamajā īpašumā. Visiem pieņemamu risinājumu varētu piedāvāt koalīcijas darba grupa.

Komentāri (349)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu