Viņķele grib cerēt, ka vienošanās demogrāfijas jautājumā panākta (100)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ian BC North, CC BY-NC 2.0

Labklājības ministre Ilze Viņķele ļoti cer, ka vienošanās par demogrāfijas jautājumiem ir panākta, jo pretējā gadījumā jāapzinās, ka ultimatīvu prasību dēļ var tikt kavēta visa valsts budžeta pieņemšana.

Viņķele sarunā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja, ka, kavējot budžeta pieņemšanu, tiktu nodarīts vairāk ļauna nekā laba.

Vaicāta, vai viņai ir pārliecība par to, ka vienošanās tiks panākta, Viņķele sacīja, ka ar pārliecības paušanu šajā koalīcijā viņa ir piesardzīga, bet cerība ir pamatota.

Ministre sacīja - gribētu cerēt, ka panākta vienošanās par minimālā bērnu kopšanas pabalsta palielināšanu, tāpat panākta vienošanās par sociālā pabalsta izstiepšanu pusotra gada garumā.

Pēc viņas teiktā, atlikuši tehniski jautājumi, piemēram, vai jaunā pabalsta aprēķins pienākas arī tiem, kuru bērni jau pārsnieguši vecās pabalsta shēmas noteikto vecumu.

Viņa norādīja, ka tiks risināts jautājums par kompromisa apmēru uz vienu vai otru pusi, bet viņa nedomā, ka «kolēģi varētu būt tik bezatbildīgi un tehnisku problēmu dēļ nevienotos.»

Viņķeles padomniece preses un sabiedrisko attiecību jautājumos Marta Krivade iepriekš informēja, ka pirmdien plkst.11 Viņķele sasaukusi preses konferenci par aktualitātēm labklājības nozarē.

Tā kā nākamā gada budžeta sarunas valdības līmenī tuvojas noslēgumam, Viņķele sniegs ieskatu par plānoto līdzekļu izlietojumu labklājības nozarē 2014. gadā, izmaiņām, kas ietekmēs atsevišķas sabiedrības grupas, piemēram, invalīdus un sociālās aprūpes centru klientus, kā arī informēs par aktuālo situāciju sociālajā budžetā, informēja Krivade.

Viņa norādīja, ka tāpat klātesošos informēs par demogrāfijas jautājuma risinājumu nākamajam gadam, par kuru šonedēļ panākta konceptuāla vienošanās ar koalīcijas partneriem.

Komentāri (100)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu