Klīst baumas par «Volkswagen XL1» sporta versiju (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ultra ekonomiskais «Volkswagen XL1» automobilis nonāca pasaules mediju uzmanības centrā ar savu neticami zemu degvielas patēriņu, kas ir 0,9 litri uz 100 kilometriem. Vācijas izdevums «Bild» ziņo par šī automobiļa topošo sporta versiju.

Neticami zemais degvielas patēriņš ir panākts ar teicamu aerodinamiku (dc 0,189), zemo automašīnas pilno masu (795kg) un zemo gravitācijas centru. Ar šādiem parametriem divvietīgais XL1 spēj pārvietoties ar ātrumu 100 kilometri stundā un izmantot tikai 8,4 zirgspēku jaudu no pieejamajiem 75 zirgspēkiem.

Sērijveida ražošanai izveidotais XL1 ir aprīkots ar efektīvu hibrīddzinēju, kurš apvieno divu cilindru TDI dīzeļmotoru ar 48 zirgspēku jaudu un elektromotoru ar 27 zirgspēku jaudu. Savukārt baumotā sporta versija tiktu aprīkota ar 1,198 cc, 190 zirgspēku V-twin motoru no «Ducati 1199 Panigale».

ar telefonu uzņemta fotogrāfija

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu