Sandra Buloka un Džordžs Klūnijs apžilbina filmas «Gravitāte» pirmizrādē (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

4.oktobrī, vienlaikus ar iznākšanu ASV kinoteātros un citviet pasaulē, Latvijā sāk demonstrēt filmu «Gravitāte» («Gravity»). Zinātniskās fantastikas trilleris «Gravitāte» ir režisora Alfonso Kuarona jaunākā filma, kas seko pirms septiņiem gadiem uzņemtajai lentei «Cilvēces bērns».

«Gravitāte» ir elpu aizraujošs stāsts par diviem astronautiem, kuri piedzīvo katastrofu un zaudē sakarus ar Zemi, un līdz ar to arī jebkādu iespēju izglābties. Bailes pāraug panikā, ar katru elpas vilcienu atliek arvien mazāk skābekļa. Taču vienīgā iespēja atgriezties mājās, ir virzīties arvien tālāk biedējošajos kosmosa plašumos... Galvenās lomas filmā atveido «Oskara» balvas laureāti Sandra Buloka («Aklā puse») un Džordžs Klūnijs («Sīriāna»).

«Gravitāte» uzņemta, izmantojot jaunākās 3D tehnoloģijas, un tās tapšana ilga četrus gadus. Filmas tapšanu režisors komentē sekojoši: «Jāatzīst, ka sākotnēji es pat biju nedaudz naivs, domādams, ka šīs lentes veidošana būs krietni vienkāršāka... Jā, es apzinājos, ka būs jāizmanto sarežģīti triki un tehnoloģijas, taču lai uzņemtu filmu tādu, kādu es to vēlējos, mums nācās izgudrot jaunus un vēl sarežģītākus līdzekļus.» Rezultātā Alfonso Kuaronam un studijai «Warner Bros» ir izdevies radīt vizuāli un dramatiski iespaidīgu filmu, kurai kino jomas eksperti paredz panākumus ASV.

Savukārt viens no visu laiku ietekmīgākajiem un veiksmīgākajiem kinorežisoriem, «Avatara» un «Titānika» autors Džeimss Kamerons, «Gravitāti» apraksta šādi: «Es esmu stāvā sajūsmā par filmu - tajā ir ne tikai iespaidīgs operatora darbs un vizuālie līdzekļi, tā ir visu laiku labākā kosmosa filma. Tas ir darbs, par kuru es biju sapņojis un kuru biju cerējis piedzīvot jau krietnu laiku».

Džeimss Kamerons Bulokas un Klūnija «Gravitāti» sauc par labāko kosmosa filmu

Aktieris Džordžs Klūnijs: «Es izaugu kosmosa apguves sāncensības laikā, esmu tā laika bērns. Vienmēr esmu mīlējis visuma izpēti un apbrīnoju cilvēkus, kas ar to nodarbojas. Astronauti ir pēdējie īstie piedzīvojumu meklētāji un atklājēji!». Klūnija ekrāna partnere, godalgotā aktrise Sandra Buloka, piebilst: «Es biju iedomājusies, ka astronauti dodas šajās bīstamajās misijās piedzīvojumu un asu izjūtu dēļ, tomēr, aprunājoties ar vairākiem astronautiem, mani aizkustināja viņu mīlestība pret kosmosu.»

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu