BMW: Streiki Dienvidāfrikā lieguši iespēju paplašināt ražošanu (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DryHeatPanzer, CC BY-NC-SA 2.0

Vācijas autobūves kompānija BMW ceturtdien paziņoja, ka streiki tās Dienvidāfrikas rūpnīcās sagrāvuši iespēju tur paplašināt ražošanu.

Dienvidāfrikas automašīnu ražošanas sektora darbību vairākas nedēļas negatīvi ietekmējis rūpnīcu darbinieku, bet vēlāk arī rezerves daļu ražotāju streiki.

«Diemžēl, nodarbinātības nestabilitātes dēļ mēs esam zaudējuši iespēju konkurēt par gaidāmo jauno modeli,» norāda BWM Dienvidāfrikas struktūrvienības preses pārstāvis Gajs Kilfoils.

Uzņēmuma vadība Minhenē drīzumā varētu izlemt, kur pasaulē nodot jaunā modeļa ražošanu.

«Starp rūpnīcām visā pasaulē vienmēr pastāv veselīga konkurence par to, kurš varētu ražošanu veikt visefektīvāk,» vēsta Kilfoils. «Pašreizējie streiki ietekmē Dienvidāfrikas reputāciju tam būt par uzticamu eksporta partneri.»

Uzņēmumam patlaban pieder montāžas rūpnīca uz ziemeļiem no Dienvidāfrikas galvaspilsētas Pretorijas, kurai paredzēts darboties 24 stundas dienā. Taču valsts mēroga streiks samazinājis tās ražošanas apjomu no 350 automašīnām dienā līdz 85, norāda BMW.

Pašreizējie automašīnu ražošanas nozares streiki ietekmējuši vairāku lielu autoražotāju, tostarp «Volkswagen», «Ford», «Mercedes», «Toyota» un «General Motors» rūpnīcu darbību Dienvidāfrikā.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu