Operā slēgti līgumi par pārāk dāsniem atalgojumiem (21)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šonedēļ tiks izsludināts konkurss par audita veikšanu Latvijas Nacionālajā operā (LNO), tādējādi noskaidrojot kā savulaik tikusi veikta tā saimnieciskā darbība, jo atklājies, ka savulaik ir slēgti līgumi par pārāk dāsniem atalgojumiem, kā arī neesot skaidrības par to kā tērēta nauda par atsevišķiem iepirkumiem.

Šorīt intervijā Latvijas Radio LNO valdes locekle Daina Markova apstiprināja, ka šonedēļ tiks izsludināts konkurss par finanšu audita veikšanu, jo esot neskaidrības par atsevišķiem saimnieciskiem darījumiem.

«Iedziļinoties operas darbībā atklājies, ka savulaik operas administrācija slēgusi līgumus par diezgan dāsniem atalgojumiem, kā arī nav skaidrības par atsevišķiem iepirkumiem jo nav zināms kā pēc tiem tērēta nauda. Domāju, ka audits mums sniegs atbildes uz būtiskiem jautājumiem, proti, kā savulaik operā veikta saimnieciskā darbība,» stāstīja Markova.

Uz jautājumu, ar ko slēgti minētie dāsnie atalgojuma līgumi, Markova nevēlējās atbildēt, lai gan piebilda, ka tie pārsvarā slēgti ar iestudējumu veidotājiem. «Audits visu parādīs, jo tā laikā vēlamies noskaidrot atbildes uz vairākiem jautājumiem, kuriem tā veikšanas laikā lūgsim pievērst īpašu uzmanību,» sacīja Markova.

Savukārt lūgdama analizēt pašreizējo finanšu situāciju LNO, Markova sacīja, ka salīdzinot ar citām kultūras iestādēm LNO budžeta pieprasījums neesot slikts, bet neizslēdza iespēju, ka nākotnē varētu rasties situācija, lai pieprasītu papildu finansējumu.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu