«Re Autoclub» uzbūvējuši jaunu sporta automašīnas prototipu «Ford Raptor» (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas sporta automašīnu ražotājs «Re Autoclub» izgatavojis jaunu sacensību automašīnas prototipu, ar kuru no 13. līdz 19.oktobrim piedalīsies pirmajās starptautiskajās sacensībās Marokā. Pie stūres sēdīsies autosportisti Aleksandrs Terentjevs un Aleksejs Berkuts.

Jaunais T2 klases «Ford Raptor» ir ar 6,2 litru benzīna dzinēja motoru, automātisko ātrumkārbu un Francijā izgatavotiem «Donerre» amortizatoriem. Ražotājam izdevies palielināt sporta automašīnas jaudu, veiksmīgi atrisināt līdzsvarojumu starp asīm, bet pašu braucamrīku izgatavot par 300 kilogramiem vieglāku salīdzinājumā ar sporta automašīnu «Toyota Landcruiser 200».

«Automašīnai pirmās ugunskristības būs Marokā «OiLibya» rallijā. Tā būs laba pārbaude pirms sportistu starta Dakārā,» pauda «Re Autoclub» dibinātājs Roberts Elbakjans.

Viņa vadītajā ražotnē Rīgā līdz šim saražotas divas prototipa klases «Toyota Landcruiser 200» sporta automašīnas, kas startējušas dažādās starptautiskās sacensībās, tostarp rallijreidā «Silk Way». Ar vienu no šiem auto «Silk Way» rallijreidā Terentjeva un Berkuta duets guvis uzvaru. «Pēc «Toyota Landcruiser 200» sākas kardināli jauna ēra prototipu klasē,» pievēršanos «Ford» automašīnas izgatavošanai skaidroja Elbakjans.

«Automašīnai ir liels potenciāls, tai ir laba pārgājība, labi brauc pa smiltīm, veiksmīgi izvēlēts augstums. Testā tā uzvedās piedienīgi,» portālam «Apollo» atzina Berkuts, kurš ir trīskārtējs Krievijas čempiona titula ieguvējs un pasaules kausa «Rallye D’ORIENT» laureāts.

«Re Autoclub» šobrīd strādā arī pie jaunas «Toyota Landcruiser 200» automašīnas izgatavošanas, ar kuru sacensībās startēs Aleksandrs Kolembets, sporta komandas «Kosmoss» pārstāvis.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu