Izsolīs prasījuma tiesības pret «airBaltic» 51,7 miljonu latu apmērā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: 1541, CC BY-NC-SA 2.0

Likvidējamās «Latvijas Krājbankas» administrators «KPMG Baltics» un bankas «Snoras» administrators Neils Hanters Kūpers novembrī izsolē pārdos «Krājbankas» meitas kompānijai SIA «Atlantijas Biroji» piederošās prasījumu tiesības pret AS «Air Baltic Corporation».

Kā informē «KPMG Baltics» pārstāvis Oskars Fīrmanis, prasījumu tiesību nominālvērtība ir 51 679 917 latu, un tā ir arī izsoles sākumcena.

Līdzekļi no prasījumu tiesību pārdošanas ļautu veiksmīgi turpināt uzsākto norēķināšanos ar bankas kreditoriem.

Izsole notiks 4.novembrī plkst. 11 Ganību dambī 17A. Pretendentiem līdz izsoles dienai ir jāieskaita «Krājbankas» norādītajā kontā pirkuma nodrošinājums viena miljona latu apmērā.

«Krājbanka» un banka «Snoras» aizdeva bijušajam «Air Baltic Corporation» (ABC) akcionāram «Baltijas Aviācijas sistēmas» (BAS) vairākus desmitus miljonu latu, savukārt BAS ir aizdevusi un investējusi līdzekļus «airbaltic».

Ņemot vērā, ka BAS nepildīja savas saistības pret bankām, «Krājbanka» un „ Snoras» realizēja komercķīlu, kas bija vienīgais nodrošinājums šiem aizdevumiem. Šo darījumu rezultātā «Krājbankas» meitas sabiedrība «Atlantijas Biroji» ieguva prasījuma tiesības pret «airBaltic».

Lai atgūtu BAS aizdotos naudas līdzekļus, nolemts pārdot izsolē prasījuma tiesības pret «Air Baltic Corporation».

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu