Latvijas rallisti dodas iekarot Vācijas rallija čempionāta noslēdzošo posmu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Iveta Grudule/Apollo

Par zināmu tradīciju sāk kļūt vasaras rallija sezonas noslēgums nevis tradicionālajā Igaunijas Sāremā salā notiekošajā sacīkstē, bet gan Vācijas rallija čempionāta noslēdzošajā posmā – 15. «Internationalen ADMV- Lausitz-Rallye».

Līdzīgi kā gājputni, sportisti nolēmuši mērot ceļu tuvāk uz dienvidiem, nomainot neprognozējamos Igaunijas Sāremā salas laikapstākļus pret maigāko Rietumeiropas klimatu.

Pagājušā gada Mārtiņa Sviļa, Aleksandra Grīvas un Ginta Bremzes «izlūkgājiens» uz Vācijas Lausitz Rallye, kur Mārtiņa Sviļa ekipāža izcīnīja godpilno otro vietu rallija kopvērtējumā, ir guvis popularitāti arī citu sportistu vidū.

Šī gada 15. «Internationalen ADMV- Lausitz-Rallye», kas notiks 11.-12.oktobrī, starta sarakstā redzami jau vairāki ātri un pazīstami Latvijas rallija un rallijsprinta braucēji – Vorobjova, Bergmaņu, Bremzes, Grīvas ekipāžas.

Tāpat dalību apstiprinājuši daži Lietuvas sportisti, kas manīti Latvijas rallija trasēs.

Ar augsto 4. starta numuru dalībnieku sarakstā iekļauta Mārtiņa Sviļa/ Ivo Pūķa ekipāža. Ekipāžai ir liels gandarījums, ka tā Vācijā tikusi ievērota un pirms sacensības sportisti saņēmuši daudzu Vācijas fanu pozitīvas atsauksmes par apņemšanos startēt arī šī gada «Lausitz Rallye».

Mārtiņa Sviļa/Ivo Pūķa ekipāža, lai arī pēdējo reizi sacensībās startējusi Kurzemes rallijā, ir apņēmības pilna doties cīņā, lai uzrādītu augstākos rezultātus, tādējādi priecējot atbalstītājus Latvijā un nu arī jau Vācijā.

Šī gada «Lausitz Rallye» dalībnieku vidū redzami arī vairāki pasaules rallija trasēs rūdīti sportisti, tādi kā Herman Gassner Jr., Armin Kremer un Anders Grondal, tāpat arī vesela virkne spēcīgu braucēju no Polijas.

Sportisti ir gandarīti par Mathias Kahle ekipāžas piedalīšanās 2013.gada Kurzemes rallijā, kas ir cieši saistīta ar Sviļa/Pūķa lielisko sniegumu pagājušā gada Vācijas rallijā.

Kā atzīst Sviļa ekipāža, vāciešu sajūsma par mūsu rallija organizāciju un ātrumposmiem motivē arvien vairāk Vācijas braucējus iepazīstināt ar Latvijas rallija iespējām un organizatorisko līmeni.

Neapšaubāmi, Latvijas rallija un rallijsprinta titulēto braucēju piedalīšanās sacensībās Vācijā ir pozitīva reklāma Latvijas rallijam kopumā arī kontekstā ar atkārtotām tiesībām Latvijai rīkot 2014.gada Eiropas rallija čempionāta posmu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu