Pieci no ASV meklētākajiem kibernoziedzniekiem ir ar latvisku uzvārdu (258)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijai saistībā ar kibernoziegumus apsūdzēto Denisu Čalovski ir tikai divas iespējas – jaunietis ir jāizdod tiesāšanai ASV vai jātiesā tepat Latvijā – tā uzskata Juridisko zinātņu doktors Uldis Ķinis.

Sarunā ar Latvijas Televīziju (LTV) Ķinis norādīja, ka kāda pilsoņa izdošana tiesāšanai ārvalstīs ir politiska izšķiršanās.

«Ja jūs paskatāties Federālās izlūkošanas mājaslapā, tad pieci no visvairāk meklētajiem kibernoziedzniekiem ir ar latvisku uzvārdu. Jautājums ir par to, vai mēs vēlamies faktiski kaut ko apkarot, vai mēs vēlamies nostādīt savu politisko uzstādījumu, ka, ziniet, te ir mūsu robeža, te ir mūsu pilsoņi, un mūsu pilsoņi var darīt kādas vien lietas un cūcības viņi vēlas, un mēs viņus uz citām valstīm neizdosim,» teica eksperts.

Viņš skaidro, ka pēc kibernoziegumu konvencijas Latvijai ir tikai divas iespējas – Čalovski izdot tiesāšanai ASV vai arī tiesāt tepat. Pretējā gadījumā var rasties iespaids par Latviju kā valsti, kurā kibernoziegumi netiek apkaroti.

Ķinis gan pauž pārliecību, ka Latvijā resursu trūkuma dēļ šī lieta tālāk par ierosināšanas stadiju netiktu.

Kā ziņots, no Rīgas centrālcietuma ceturtdien tika atbrīvots ASV kibernoziegumos apsūdzētais Deniss Čalovskis. Likums tagad Čalovskim neparedz piemērot citu drošības līdzekli.

<em><strong>Čalovskis pastāsta par nākotnes plāniem un kādu «dīvainu notikumu».</strong></em>

Komentāri (258)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu