«Kino Bize» piedalās «Move» filmu festivālā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

Zviedrijas pilsētā Ūmeo no 8. līdz 13. oktobrim notiekošajā «Move» filmu festivālā iekļauta īpaša latviešu režisorēm – sievietēm veltīta filmu mini programma, kas tapusi sadarbībā ar kinoteātri «Kino Bize» un festivāla ietvaros tiks izrādīta svētdien, 13. oktobrī.

Maz zināms Latvijā, bet gana nozīmīgs 2014. gada Eiropas Kultūras galvaspilsētai Ūmeo «Move» Filmu festivāls šogad notiek jau trešo reizi, sešu dienu programmā, izrādot tematiski vienotu starptautiska mēroga kino programmu, un, vienlaikus akcentējot Eiropas kino tradīciju un aktualitātes, kā arī kino industrijas pienesumu vietējā un sadarbības reģionu tīkla ietvaros.

Par šī gada «Move» Filmu festivāla tematisko vadmotīvu izraudzīts kino, kas veltīts pirmiedzīvotāju un etniskās pirmatnības tēmām, mikro kosmiem, kas ir arvien līdzās pastāvoši un dzīvi, un to atvasinātajām formām mūsdienu sabiedrībā. Tēmas papildinājumam«Move» Filmu festivāls izvirza jautājumus par dzimumu vienlīdzību filmu industrijā, plašajā Eiropas un pasaules kino piedāvājumā izceļot režisoru – sieviešu veikumu un radošo darbību kopumā.

Režisorēm – sievietēm veltīta arī kinoteātra «Kino Bize» pārstāvētā trīs filmu programma, kas festivāla ietvaros tiks izrādīta jau šo svētdien, 13. oktobrī: Lailas Pakalniņas «33 zvēri Ziemassvētku vecītim», Signes Baumanes «Birth» un Ilzes Burkovskas-Jakobsenas «Bekons, sviests un mana Mamma» – trīs režisores ar trīs formās un saturā atšķirīgiem kino stāstiem, kas veido mirklīgu, bet gana mudinošu ieskatu Latvijas kino starptautiskajos apmēros.

Kinoteātris «Kino Bize», pārstāvot Latvijas un pasaules neatkarīgo un jauno kino režisoru veidotu kino, kā arī vēršot skatu uz pasaules kino jaunākajām tendencēm un kinomākslas sociālās mijiedarbības iespējām, «Move» filmu festivālā aizsāk plašāku sadarbību ar festivāla rīkotājiem, kinoteātri «Folkets Bio», veidojot audiovizuālo mediju tiltu starp diviem nelieliem, bet savā darbībā pamanāmiem neatkarīgajiem kinoteātriem Rīgā un Ūmeo gan 2014. gada Eiropas Kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros, gan ārpus tās.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu