Jānis Skutelis meklēs atbildes stāvizrādē «Splendid» (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

Viss sākās ar «Mhmm» 2009. gadā, turpinājās ar «Love» 2010.gadā, ar «Paranoja» 2011.gadā, pērnais gads aizvadīts «Optimistika» zīmē, bet šis ir «Splendid» gads.

Stand-up Comedy «Splendid», ar vārdu «Splendid» domājot «lielisks», ir jaunākā Jāņa Skuteļa stāvizrāde, kas, kā jau vēsta pārlieku ambiciozais nosaukums, ir plānota kā kas patiešām lielisks.

Jānis Skutelis vārdu «stāvizrāde» skaidro kā precīzu un ļoti apšaubāmu tulkojumu jēdzienam Stand Up Comedy. Lieliskuma deficīts ikdienā tiks mazināts caur absurdu, likumsakarību, nejaušību un sakritību iztirzāšanu, mēģinot atbildēt uz mūžīgajiem jautājumiem «kas es esmu?», «kāpēc ir citi?» un «… ja viss notiek leģitīmi, kāpēc gan ne?».

Pēc Jāņa Skuteļa vārdiem, katra jauna stāvizrāde, ir ļoti īpašs un satraucošs notikums, jo darba process katru reizi ir atšķirīgs un iepriekšējā pieredze ne vienmēr spēj sniegt vajadzīgās atbildes. Līdz ar to katra reize ir kā pirmā reize, un pirmā reize vienmēr ir īpaša reize.

Ar ko īpaša ir stāvizrāde «Splendid»? Pirmkārt, jau ar vietu. Kinoteātris «Splendid Palace» ir iedvesmojis ne tikai izrādes nosaukumam, bet arī kopējai izrādes sajūtai – svētku sajūtai.

«Vēl viena svētku diena izrādes apmeklētāju dzīvē – tas ir tas, ko ar šo izrādi es vēlos panākt,» skaidro «Splendid» autors, režisors un aktieris Jānis Skutelis. «Kinoteātra telpas ar savu interjeru un atmosfēru jau izdara pusi šī darba, tā kā man ir jāpieveic tikai otra puse.»

Otrā īpašā šīs izrādes lieta – tematika. Sarunas tēmas stāvizrādē ir svētkiem atbilstošas – «vai jāmaina valsts himna?», «kāpēc tik katastrofāli trūkst laika?», «vai modernās tehnoloģijas mums palīdz to ietaupīt?» un «kas es tāds, lai par to visu spriestu?».

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu