Zirnekļi apdraud auto drošību, «Toyota» atsauc 885 000 spēkratu (21)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: srboisvert, CC BY-SA 2.0

Autoražotājs «Toyota» ir atsaucis 885 000 spēkratu, jo zirnekļu tīkli auto mehānismā vairākos gadījumos izraisījuši gaisa spilvenu atvēršanos vai avārijas signālu iedegšanos, ziņo portāls «Dailymail.co.uk».

Autoražotājs bijis spiests atsaukt visas modeļa «Camrys» automašīnas, kas ražotas pēc 2012. gada. Tas šobrīd ir visvairāk pārdotais «Toyota» modelis Savienoto Valstu tirgū. Atsaukums skāris arī «Venza» un «Avalon» modeļus.

Tam par iemeslu bijuši zirnekļi, kuri auto mehānismā mēdz izveidot lipīgus tīklus. Zirnekļu tīkli var izraisīt bloķēšanos sistēmā, kas var aktivizēt sānu drošības spilvenu atvēršanos vai arī izslēgt auto stūres pastiprinātāju. Tas savukārt var beigties ar ceļu satiksmes negadījumu.

Spēkratu vājā vieta ir gaisa kondicionēšanas sistēmā, kurā ir pietiekoši daudz tumšas, siltas un mitras vietas, kuras veido īpaši labvēlīgus apstākļus zirnekļiem. «Toyota» skaidro, ka tīkli var nosprostot drenāžas cauruli, kas nāk no auto gaisa kondicionēšanas sistēmas. Lai gan efekts uzreiz nav dramatisks, bet tas ar laiku noved pie pastiprinātas ūdens pilēšanas uz sānu drošības spilvena atvēršanās mehānismu. Tas var radīt īssavienojumus, kas savukārt var novest pie nekontrolētas avārijas gaismu ieslēgšanās vai, vēl ļaunāk- pie pēkšņas drošības spilvena atvēršanās. Uzņēmums brīdinājis, ka pastāv arī stūres pastiprinātāja izslēgšanās risks.

Šī nav pirmā reize, kad zirnekļu tīkli bijuši pie vainas auto atsaukšanai. 2011. gadā uzņēmums «Mazda» bija spiests atsaukt 52 000 automašīnu, jo zirnekļu tīkli mēdza bloķēt šī auto benzīna bākas ventīli.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu