Repšem savdabīga vīzija par pensionāru nākotni (313)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Cika/LETA

Pensionāru nākotne lielā mērā ir atkarīga no darba ražīguma un modernām tehnoloģijām, uzskata topošās partijas «Latvijas attīstībai» dibinātājs Einārs Repše.

Intervijā «Latvijas Avīzei» Repše skaidro, ka gribētu palielināt Latvijā moderno tehnoloģiju lomu jebkurā jomā - gan izglītībā, gan ražošanā, gan veselības aprūpē, palielināt atbalstu zinātnei, pārskatīt mācību procesu un sasaistīt zinātni ar ražošanu.

Runājot par pensionāru nākotni, Repše atgādina, ka mūsdienās, pateicoties tehnoloģiju attīstībai, pat nabadzīgs cilvēks dzīvo daudz labāk nekā bagāts pirms simts gadiem.

«Pensionāru nākotne lielā mērā ir atkarīga no darbaspēka ražīguma.Un te atkal ir atbilde – modernās tehnoloģijas un pareiza darba organizēšana. Mūsdienās pat nabadzīgs cilvēks objektīvi dzīvo daudz labāk nekā bagāts pirms simts gadiem, kas noticis, pateicoties tehnoloģiju attīstībai. Tas nozīmē, ka nākotnē nodrošināt savas elementārās vajadzības – pārtiku, enerģiju – būs arvien vienkāršāk. Mēs jau esam tuvu tam, ka cilvēce savas enerģētiskās vajadzības nodrošinās, nevis dedzinot ogļūdeņražus, bet lietojot saules enerģiju,» saka Repše.

Repše atzīst, ka viņa teiktais varētu izklausīties pēc zinātniskās fantastikas, bet viņam esot cerīgs skatījums arī uz Latvijas lauku attīstību.

«Tas viss ir saistīts. Jau šodien mēs zinām par latviešu programmētājiem, kuri dzīvo laukos, bet strādā ārzemju kompānijās, rakstot nepieciešamos kodus dažādām programmatūrām. Valstij, protams, jārūpējas, lai būtu pieejama infrastruktūra – ceļi, elektrība, internets. Tad arī Latgalē varēs attīstīt tādus uzņēmumus, kas šodien vēl nav tehnoloģiski iedomājami. Varbūt kaut kas no manis teiktā šobrīd mazliet izklausās pēc zinātniskās fantastikas, bet mans mērķis ir panākt, lai cilvēkiem zustu pesimisms. Ja mēs pareizi organizēsim darbu, tad mūsu iespējas pēc dažiem gadiem būs tādas, kādas mēs šobrīd pat nespējam iedomāties,» tā Repše.

Komentāri (313)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu