Viņķele: Valsts sociālā palīdzība kļūs mērķētāka (57)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas sociālās palīdzības sistēma pakāpeniski tiks reformēta no principa «nauda visiem» uz mērķētāku atbalstu konkrētām cilvēku kategorijām, vairāk izvērtējot pabalstu saņēmēju materiālo situāciju, šorīt Latvijas Televīzijā sacīja labklājības ministre Ilze Viņķele (V).

Ministre uzsvēra, ka nākamgad no budžeta vairāk saņems visas sociālās grupas. Pēc viņas vārdiem, tiesībsargs Juris Janosns kļūdās, sakot, ka būs sabiedrības grupas, kurām labāk nepaliks, jo nākamgad augs gan minimālā alga, gan nodokļu atvieglojumi, gan pedagogu algas u.tml.

Vērtējot panākto vienošanos «demogrāfijas ultimāta» jautājumā, Viņķele pauda cerību, ka jaunas problēmas jau pieņemto lēmumu apstiprināšanā vairs nebūs. Politiķe atkārtoti pauda viedokli, ka lielākais brāķis «demogrāfijas ultimātā» esot tas, ka nav paredzētas izvēles tiesību vecākiem par pabalstu saņemšanu. Pēc ministres vārdiem, arī «demogrāfijas ultimāta» izstrādātāji no VL-TB/LNNK rindām šo kļūdu tagad atzīstot un steigā mēģinot labot.

«Vienkārši ar kalkulatoru nevar sarēķināt sociālo budžetu,» pie VL-TB/LNNK politiķiem vērsās Viņķele.

Savukārt ar pensionāriem notiekot gana intensīvas sarunas un turpinās darbs pie nākamā gada pensiju indeksācijas modeļiem. Pašlaik ar pensionāriem ir panākta vienošanās - indeksēt visas pensijas līdz zināmam slieksnim, piemēram, līdz 200 latiem, bet vēl tiek diskutēts par sliekšņa līmeni un indeksācijas apmēru. Tāpat tiek spriests, vai šādu indeksācijas modeli saglabāt ilgtermiņā, vai arī tikai uz pārejas laiku.

Komentāri (57)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu