Brīdina autovadītājus: Pieaug zādzību skaits no auto saloniem (23)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Takeshi Kawai, CC BY-NC 2.0

Līdz ar tumšā laika iestāšanos auto īpašniekiem jākļūst uzmanīgākiem, jo pieaug zādzību skaits no auto saloniem.

Kā liecina apdrošināšanas kompānijas «ERGO» sniegtā informācija, mantu zādzība no automašīnas salona rada zaudējumus vidēji 250 latu apmērā.

Bieži vien nodarītais kaitējums ir vēl lielāks, jo zagļi pārsvarā ir neprofesionāli un, lai iegūtu kāroto mantu, vienkārši izsit auto stiklu, norāda Valsts policija.

Zagļu iekārotākās mantas zādzībām no auto salona ir portatīvie datori, mobilie telefoni, somas ar mantām, instrumenti, maki, ziemas sezonā - slēpes, bet pēdējos gados šo sarakstu papildinājuši arī planšetdatori.

«ERGO» speciālisti secinājuši, ka nereti auto īpašnieki pieļauj kļūdas, kas netieši pamudina zagļus veikt zādzību – pilnībā neaizvērti automašīnas logi, auto novietošana stāvēšanai nomaļā, nepārskatāmā un neapgaismotā vietā vai arī auto salonā labi redzamā vietā atstātas mantas. Pat auto salonā vieglprātīgi atstāta tukša soma var izraisīt zagļa interesi un rezultēties ar izsistu stiklu.

Lai izvairītos no zādzībām, drošības eksperti aicina neatstāt auto salonā acīmredzami vērtīgas mantas vai saiņus, kuru saturs nav nosakāms. Vislabāk mantas paņemt līdzi vai novietot bagāžas nodalījumā.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu