Silvestrs Stallone izstāda savas gleznas Sanktpēterburgā, atklājot interesantus faktus (15)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Sanktpēterburgas Mihailovskas pilī svētdien atklāta amerikāņu aktiera Silvestra Stallones gleznu izstāde. Atklājot izstādi, amerikāņu kino zvaigzne sacīja, ka jūtas pagodināts izstādīt savus darbus Krievijas vēsturiskajā galvaspilsētā un pauda cerību, ka apmeklētājiem patiks viņa gleznas.

Izstādē Krievijas muzeja filiālē apskatāmi Stallones darbi, kas tapuši laikā no 1975.gada līdz 2013.gadam. Muzeja kuratori Stallones darbus, kas tapuši ekspresionisma stilā, novērtējuši atzinīgi, lai gan izskanējusi arī kritika, tostarp no Komunistu partijas puses.

Muzeja filiāles direktors pauda pārliecību, ka Stallone ir īsts mākslinieks, nevis amatieris, uzsverot, ka muzejs neizstāda vāju mākslinieku darbus. Pats Stallone izteicās, ka labprāt nodarbotos tikai ar gleznošanu un skulptūru veidošanu, ja vien varētu.

Kā izrādās, aktieris Silvestrs Stallone vienmēr ir gribējis būt mākslinieks un tikai pēc tam aktieris. Ar mākslu viņš sāka nodarboties 60. gados, bet no iemīļotās nodarbošanās nācās atteikties. Pieticīgajam Dramatiskās mākslas akadēmijas studentam nebija naudas krāsām, otām un audeklam, un tikai pēc 40 gadiem viņa sapnis piepildījās. 2011. gadā Stallone savas gleznas parādīja plašākai publikai izstādē Šveicē, bet vēlāk galvenajos Krievijas muzejos.

Interesants ir fakts, ka Rokija Balboa tēls no sākuma parādījās uz audekla, bet tikai pēc tam kino lentē. Stallone glezno ne tikai savu varoņu portretus, viņš ir gleznojis arī savus draugus, tuviniekus, kolēģus. Tā kā dažkārt ir grūti saprast gleznas sižetu, Stallone pats to dažkārt izskaidro.

«Es glezniecībā meklēju patvērumu, kad es nespēju savādāk izteikt savas jūtas, tāpēc dažkārt mani darbi var likties nelīdzeni un emocionāli. Jo sliktāks man ir garastāvoklis, jo vairāk esmu apmierināts ar rezultātu,» vēsta Krievijas mediji.

Izstādē Krievijas muzejā esošās aktiera gleznas ir parakstītas sākot ar 1975. gadu. Pirmajā dienā izstāde piesaistīja aptuveni 1000 apmeklētāju, kuriem nācās gaidīt rindā, lai aplūkotu slavenās amerikāņu kino zvaigznes gleznas.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu