Pauls: Kā gan es būtu varējis «sēdēt klusu», kad visi centās atgūt savus noguldījumus (136)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Renāte Briede/LETA

«Stāvi pie ratiem un klusē, varbūt mēs tev kaut ko iedosim,» tā Raimonds Pauls komentē «Latvijas Krājbankas» bijušā prezidenta Ivara Priedīša izteikumus, ka Paulam bijis tikai «jāsēž klusu» un viņš būtu varējis atgūt savus bankā noguldītos līdzekļus.

«Priedīša kungam pašam nevajadzēja klusēt, kad sazvanījos ar viņu divas vai trīs dienas pirms «Latvijas Krājbankas» kraha, un stāstīt man, ka viss ir vislabākajā kārtībā un es varu justies droši,» portālam «Apollo» sacīja Pauls. Viņš ir neizpratnē par Priedīša izteikumiem: «Kā tad es brīdī, kad visi centās atgūt savus noguldījumus, būtu varējis «sēdēt klusu»?»

«Tā visa ir viena liela blēdība,» uzskata Pauls. «Ne velti šobrīd ir aktualizējies maksātnespējas administratoru jautājums - mēs redzam problēmas gan ar Ķemeru sanatoriju, gan ar «Liepājas metalurgu» un līdzīgi tas notiek arī ar «Latvijas Krājbanku».»

Pauls atminas Satversmes tiesas procesu, kurā piedalījušās arī vairākas sabiedriskās organizācijas, taču tās, pretēji nosaukumam, drīzāk aizstāvējušas kredītiestādes intereses.

Viņš ir arī neizpratnē par bijušās Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētājas Irēnas Krūmanes karjeras turpināšanu Latvijas bankā. Viņa bija FKTK priekšsēdētāja laikā, kad «Latvijas Krājbanka» pieteica maksātnespējas procesu.

Pauls no 700 000 latus lielajiem noguldījumiem «Latvijas Krājbankā» līdz šim atguvis 70 000 latu.

«109 miljonus latu saņēma bankas lielie klienti, taču ne Raimonds Pauls. Man tā arī pēc tam teica - ja Pauls būtu sēdējis klusu, arī viņš saņemtu savu naudu,» tā intervijā laikrakstam «Vesti Segodnja» bija norādījis Priedītis.

Komentāri (136)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu