Foto: «Rīgas laika festivāla» ietvaros atklāta Siegfried fotogrāfiju izstāde «Zigzag» (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saskaņā gan ar Siegfried fotogrāfijām, kuras tapušas ilgākā laika posmā jebšu garāka ceļojuma laikā un telpā ietvaros, gan arī pārfrāzējot «World Press 2013» žūrijas nostāju, Fotogrāfijai (ar lielo burtu) jāsasniedz «jūsu prāts, jūsu sirds un jūsu jūtas», varētu arī teikt, ka tai jāraisa «tauriņi vēderā» un «skudriņas pār muguru.»

Kā pats Siegfried stāsta, fotogrfafēt ceļojumu laikā sācis jau no mazotnes un it īpaši viņu ir piesaistījušas cilvēku sejas, jo tās caur fotogrāfiju izsaka visas cilvēces sāpes, cerības un prieku.

Fotogrāfijas, kuras Siegfried prezentē Rīgas publikai, pilnībā atbilst visām šīm kvalitātēm, jo tās ir īstas. Tās var pielīdzināt spilgtākajiem žurnalistu darbiem, kuri katru gadu tiek apkopoti, apbalvoti un izrādīti ceļojošās izstāde, vienīgi Siegfried uzdevums nekad nav bijusi reportāža, kaut viņš atradies reportāžas epicentrā. To var nojaust, vienīgi tas palicis aizkadrā, jo tuvplāns un galvenā loma ir atvēlēta tam mirklim, ko sauc par mūžību, kas ietver sevī emociju gradācijas, kad tu veries absolūtās sāpēs, līdz pat smeldzīgam priekam caur asarām. Un pāri visam miers.

Tik dokumentāli, aktuāli, pārlaicīgi ir Siegfried varoņi, kuri beidzot atceļojuši uz Rīgu. Un tāpēc Siegfried nav ne reportieris, ne dokumentālists, ne ikdienas iPhone lietotājs. Viņš ir mākslinieks, kura fotogrāfijas tiek apkopotas albumos un ierāmētas atrodas izstāžu zālēs un viesistabās pie kamīna.

Siegfried ir arābu izcelsmes franču mūziķis, kurš pilnībā pārvalda čellu un klavieres, komponists, kura radošajiem meklējumiem neviens mūzikas žanrs vairs nav gana ietilpīgs - pagājušajā gadā viņš pierādīja, ka džezs savienojumā ar hip hopu nav pretrunā ar klasiskas četrdaļīgas sonātes kompozīciju - «Freespeed Sonata», publicētā mūzikas izdevniecībā «Makasound». Sigfried ir arī fotogrāfs un kino režisors - 2004. gada filmu festivālā «Arsenāls» tika izrādīta viņa kulta filma «Sansa». 2005.gadā fraņču izdevniecība «Seuil» izdod pirmo Siegfried fotoalbūmu, kurā apkopotas fotogrāfijas sākot ar 1990.gadu, kopumā vairāki simti fotogrāfiju.

  • Ieejas biļete: 2 LVL (cenā iekļauta tēja vai kafija KKc bufetē), izstādes darba laiks: 16:00 - 22:00
Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu