Kādi vitamīni palīdz seksuālai varēšanai un gribēšanai (26)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: WGyuri, CC BY-NC-ND 2.0

Neviens ne mirkli neapšaubīs to, ka vitamīni ir ļoti vērtīgi cilvēku veselībai. Savukārt, ne katrs zina, ka to trūkums pazemina organisma funkcijas, kas saistītas ar seksualitāti.

Austrāļu pētnieki secinājuši: A, C un B grupas vitamīnu trūkums pazemina libido, ko nosaka hormonu sintēze.

Vīriešiem testosterona veidošanās un vienlaicīgi sievišķo hormonu nomākšana notiek pateicoties retinolam, kas ir A vitamīns. Sievietēm šī vitamīna trūkums izraisa intīmas tuvības vēlmes mazināšanos, ko pavada mitruma mazināšanās makstī.

E vitamīna (tikoferola) deficīts nomāc procesu, kas atbildīgs par asiņu piegādi ģenitālijām. Sievietēm neizdalās dabīgā lubrikācija, vīriešiem vājinās erekcija. Tāpat E vitamīns piedalās estrogēna veidošanā, kas atbildīgs par dabīgo uzbudinājumu.

Labi zināms, ka askorbīnskābei vai C vitamīnam piemīt antioksidanta efekts: vīriešu pilnvērtīga erekcija un sieviešu orgastiskās spējas saistītas ar asinsvadu sieniņu elastību. C vitamīns nodrošina labu asinsvadu stāvokli. Tāpat šis vitamīns nodrošina adrenalīna sintēzi un labvēlīga emocionāla stāvokļa veidošanos uzbudinājuma laikā.

Savukārt B grupas vitamīni atbildīgi par cilvēka organisma enerģētiskām iespējām, impulsu nodošanu nervu šūnās un dzimumhormonu sintēzi. Ja B vitamīnu organismā pietiek, tad ar cilvēka seksualitāti viss ir kārtībā. Tātad, rūpējoties par sabalansētu diētu, iespējams ilgstoši saglabāt savas seksuālās spējas bez palīglīdzekļiem.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu