Foto:Supertaifūns Filipīnās-nopostīti ciemi, liels skaits bojāgājušo<i>[Brīdinām-nepatīkami!]</i> (44)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vairāk nekā simts cilvēku gājuši bojā Filipīnu pilsētā, ko vissmagāk skāra supertaifūns «Haiyan», kas ir viens no četriem spēcīgākajiem pasaulē jebkad reģistrētajiem taifūniem, bet vēl simt cilvēku ir ievainoti, sestdien paziņoja Filipīnu Civilās aviācijas dienesta ģenerāldirektora vietnieks Džons Endrjūss.

Viņš informēja, ka Taklobanas pilsētas lidostas vadītājs pa radiosakariem informējis galveno pārvaldi Manilā, ka vairāk nekā simt cilvēku mirstīgās atliekas atrodas pilsētas ielās, bet vēl simt ir ievainoti.

Endrjūss piebilda, ka Taklobanas lidostas vadītājs ir informējis, ka lidosta ir pilnībā nopostīta.

Taklobana ir Leites provinces, kas izvietota uz tāda paša nosaukuma salas ar diviem miljoniem iedzīvotāju. Salu piektdienas rītā skāra «Haiyan», kas pārrāva visa veida sakarus salā.

Vietējā televīzija GMA vēstīja, ka vissmagāk vētra skāra Taklobanu un netālu esošo Palo. Televīzijas žurnālists paziņoja, ka ir redzējis vismaz 31 līķi Palo pilsētā, tostarp 20 cilvēku mirstīgās atliekas atrodas Palo pilsētā.

Filipīnu varas iestādes ir apstiprinājušas vēl piecu cilvēku nāvi citviet Filipīnu centrālajā daļā.

«Haiyan» centrs sasniedza sauszemi Leites un blakus esošajā Samaras salā apmēram 600 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Manilas. Tā vēju stiprums bija līdz 87 metriem sekundē, bet brāzmās - pat līdz 105 metriem sekundē.

«Haiyan» strauji pārvietojās un piektdien šķērsoja Filipīnas, un pa Dienvidķīnas jūru virzās uz Vjetnamu.

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu