Supertaifūns tuvojas Vjetnamai; evakuēti vairāk nekā 600 000 cilvēku (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Vjetnamā no taifūna «Haijan» apdraudētajiem reģioniem evakuēti vairāk nekā 600 000 cilvēku, valstij gatavojoties pārdzīvot spēcīgo vētra, kas nodarījusi plašus postījumus Filipīnās.

«Haijan» ir viena no spēcīgākajām vētrām meteoroloģisko novērojumu vēsturē un tās vēju ātrums Filipīnās bija ap 315 kilometriem stundā (87,5 metriem sekundē).

Pēc Filipīnu šķērsošanas taifūna spēks ir mazinājies, bet sestdien vētras centrs mainīja virzienu, tagad apdraudot Vjetnamas ziemeļdaļu. Iepriekš no Vjetnamas vidienes evakuētajiem 200 000 iedzīvotāju svētdien ļauts atgriezties mājās, bet masveida iedzīvotāju evakuācija uzsākta Vjetnamas ziemeļos.

Meteorologi prognozē, ka vētra Vjetnamas piekrasti sasniegs pirmdienas pēcpusdienā pēc vietējā laika, vēja ātrumam sasniedzot 74 kilometrus stundā (20 metrus sekundē).

Kā jau LETA ziņoja, taifūns «Haijan» nodarījis plašus postījumus Filipīnās, kur bojā gājušo skaits varētu sasniegt 10 000 cilvēku.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu