Aculiecinieks: Cilvēki taifūna izpostītajās Filipīnās jūk prātā no bada un tuvinieku zaudējuma (52)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Taifūna «Haijan» izpostītajos rajonos Filipīnās paveras asinis stindzinošas ainas. Filipīnu varas iestādes cenšas palīdzēt taifūna visvairāk skartajiem rajoniem, taču milzīgo postījumu dēļ palīdzība kavējas.

Līdz 10 000 cilvēku gājuši bojā Leites salas galvaspilsētā Taklobanā, simtiem - citviet, pirmdien vēsta BBC. Simtiem tūkstošu palikuši bez mājām.

Taifūns līdz ar zemi nolīdzinājis mājas, skolas un lidostu Taklobanā.

Daudzos taifūna skartajos rajonos nav dzeramā ūdens, elektrības un pārtikas.

Tūkstošiem karavīru devušies palīgā cietušajiem, ar lidmašīnām tiek piegādātas pirmās nepieciešamības preces un pārtika, taču glābējus kavē izpostītie ceļi un gruvešu kalni.

Kaut arī varas iestādes dara visu iespējamo, lai pārtika un pirmās nepieciešamības preces sasniegtu cietušos, cilvēki sākuši izlaupīt veikalus un iestādes, vēsta BBC.

Daudzviet mirušie tiek apglabāti masu kapos.

«Taklobana ir pilnībā iznīcināta. Cilvēki jūk prātā no bada un tuvinieku zaudējuma,» aģentūrai AFP stāstījis kādas augstskolas pasniedzējs Endrjū Pomeda.

«Cilvēki kļūst vardarbīgi.Viņi siro pa veikaliem un biznesa iestādēm, lai tiktu pie pārtikas - rīsiem un piena...Man bail, ka pēc nedēļas cilvēki sāks viens otru nogalināt..»

Jau ziņots, ka taifūns «Haijan» nodarījis plašus postījumus Filipīnās.

Komentāri (52)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu