Šodien atklātais pedofilijas gadījums ir lielākais Latvijas vēsturē (106)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AstridWestvang, CC BY-NC-ND 2.0

Pedofilijas gadījums, kur kāds pedofils Rīgas reģionā centies pavest netiklībā 200 bērnus, ir nebijis savos apmēros, intervijā Latvijas Radio sacīja Valsts policijas psiholoģe Dace Landmane.

«Šis gadījums ar tik daudz cietušajiem ir pirmais,» norādīja Landmane.

Viņa pastāstīja ka ikdienā Valsts policija strādā ar gadījumiem, kad bērni tiek gan pamudinātu uz seksuāla rakstura darbībām, gan pavesti netiklībā.

Landmane tāpat norādīja, ka pamudināšana ir tad, ja bērni saņem seksuāla rakstura vēstules - tādu gadījumu esot ļoti daudz, taču bērni par to nemēdzot saviem vecākiem stāstīt.

Landmane uzsvēra, ka varmāka interneta vidē var pakļaut ļoti daudz bērnu. Vidēji tie varot būt līdz 20 bērniem.

BNS jau ziņoja, ka notvertais pedofils, kurš Rīgas reģionā darbojies vismaz 10 gadu, izvarojis vismaz septiņus bērnus vecumā no deviņiem līdz 13 gadiem, žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas Rīgas kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Tāpat pedofils savas darbības laikā no aptuveni 40 meitenēm ieguvis videomateriālus, kuros meitenes atkailinās vai veic līdzīgas darbības. Ar meitenēm viņš iepazinies sociālajos tīklos, kur bija izveidojis viltus profilus, izliekoties par mazu meiteni.

Lai viņa profils šķistu patiesāks, viņš tajos ievietojis bildes, kuras kopējis no citu meiteņu profiliem un uzdevis par savām. Ar noskatītajām upurēm viņš sākotnēji sācis draudzīgas sarunas, vēlāk viņas pierunājot sūtīt savus kailfoto. Kad viņš ieguvis kārotās bildes vai video, viņš upurēm vaicājis, vai viņas ir redzējušas arī vīriešu dzimumorgānus, un pēc tam aicinājis satikties.

Netiklās darbības varmāka pastrādājis gan savās mājās, gan mašīnā, savu rīcību filmējot ar slēpto kameru, kura ievietota kastē ar izgrieztu caurumu. Vīrietis darbojies vienatnē.

Runājot par 39 gadus vecā pedofila nodarbošanos, Sozinovs sacīja, ka viņam bijis labi apmaksāts darbs, nav bijis ģimenes, kā arī nekad iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā. Viņš arī ne reizi nav sodīts par ātruma pārsniegšanu.

«Tāds noziedznieks mums vēl nebija trāpījies,» sacīja Sozinovs.

Savām upurēm viņš arī piedāvājis naudu. Ņemot vērā, ka pedofils kopumā uzrunājis aptuveni 200 meiteņu, policija apzinot uzrunāto meiteņu vecākus, jo vairākos gadījumos vecāki nav zinājuši par to, ka viņu atvases cietušas no varmākas.

Policija aicina vecākus pievērst uzmanību tam, ko internetā dara viņu atvases, jo pedofili un citi varmākas savus upurus noskata un uzrunā tieši interneta vidē.

Policija noziedzniekam atsavinājusi fotoaparātu, «web» kameru, vairākas zibatmiņas, atmiņas kartes, ar kurām uzņēmis un kurās glabājis video un fotomateriālus.

Policija pašlaik noskaidro, vai viņš izgatavotos videomateriālus nav arī mēģinājis tirgot vai kā citādi izplatīt. Varmākam, kurš pašlaik atrodas Rīgas centrālcietumā, draud 10 līdz 20 gadu cietumā vai mūža ieslodzījums.

Komentāri (106)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu