Deputāti sašutuši par pedofila darbošanos desmit gadu garumā (94)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Vairāki Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti trešdien pauda sašutumu par policijas notvertā pedofila darbošanos desmit gadu garumā.

Aģentūra BNS novēroja, ka vairāki deputāti bija neizpratnē par to, ka pedofils netiklās darbības veicis vismaz desmit gadu garumā. Trešdien komisijā pārrunāja bērnu noziedzības jautājumus, bet tika skarta arī šī aktualitāte.

Valsts policijas pārstāve Nadežda Mazure norādīja, ka policija par dzimumnoziegumiem uzsāk izmeklēšanu un ierosina kriminālprocesu vienīgi pēc tam, kad cietušie iesnieguši policijā iesniegumus. «Dzimumnoziegumu skaits nesamazinās, tomēr tendence ir, ka cilvēki vairāk nekā iepriekš sākuši sniegt iesniegumus policijā,» sacīja Mazure.

Viņa norādīja arī uz problēmu, ka Valsts policijas Rīgas Kriminālpolicijas darbinieki strādā ar kibernoziegumiem un tādiem noziegumiem, kas pastrādāti, izmantojot tehnoloģijas, tostarp internetu un «web» kameras. Tomēr šādu darbinieku Latvijā esot vien nedaudz, Rīgā - viena nodaļa, reģionos šādus noziegumus atklāt esot ļoti grūti, jo trūkst gan atbildīgo darbinieku, gan tehnisko iespēju, par problēmām stāstīja Mazure.

Otrdien policija nāca klajā ar paziņojumu, ka notverts pedofils, kurš Rīgas reģionā darbojies vismaz 10 gadu un izvarojis vismaz septiņus bērnus vecumā no deviņiem līdz 13 gadiem, bet no aptuveni 40 meitenēm ieguvis videomateriālus, kuros meitenes atkailinās vai veic līdzīgas darbības.

Komentāri (94)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu