Taklobanā apšaudes dēļ atliktas taifūna upuru masu bēres (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Taifūnā «Haijan» Filipīnās vissmagāk cietušajā Taklobanas pilsētā apšaudes dēļ trešdien nācies atlikt dabas stihijas upuru masu bēres, paziņojis pilsētas mērs.

«Mēs bijām pabeiguši rakt masu apbedījumu vietu. Kravas mašīna bija piekrauta ar līķiem (..), bet (..) sākās apšaude,» norādīja pilsētas mērs.

Cilvēkiem, kuri organizēja masu bēres, tostarp tiesu medicīnas ekspertiem, policija deva rīkojumu griezties atpakaļ un bēres nācās atlikt, informēja mērs.

Žurnālisti ziņo, ka Taklobanas ielas joprojām klāj līķi, izplatot gaisā šķebinošu smaku. Bet amatpersonas paziņojušas, ka mirušo izvilkšana no gruvešiem tiek pārtraukta, jo aptrūkušies līķu maisi.

Kā pirmdien pavēstīja ANO, Taklobanas pilsētā vien dzīvību stihijas postījumos varētu būt zaudējuši 10 000 cilvēku, vēl 660 000 cilvēku taifūna dēļ bijuši spiesti pamest mājas. Stihija kopumā ietekmējusi teju desmit miljonus cilvēku jeb 10% no Filipīnu iedzīvotājiem.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu