Eiropas tirgū nākamgad nonāks pirmais «Kia» elektromobilis (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: theKCB, CC BY-SA 2.0

Autoražotājs «Kia» plāno nākamgad uzsākt sava pirmā elekromobiļa tirdzniecību Eiropā, šis būs pirmais uzņēmuma ar baterijām darbināmais auto, kas tiks pārdots ārpus Korejas robežām, vēsta «Autonews.com».

Jauno «Soul» darbinās litija jonu baterijas, kuras auto dzinējam piešķirs 109 zirgspēku jaudu. «Kia» ziņo, ka «Soul» baterijas līdz pilnai kapacitātei būs uzlādējamas piecu stundu laikā. Izmantojot ātrās uzlādes staciju, 80% kapacitāti varēšot iegūt 25 minūšu laikā.

Plānots, ka auto pēc pilnas uzlādes varēs veikt 200 kilometru (km) attālumu, kas ir par 50 km vairāk, nekā, piemēram, konkurējošais «Renault Zoe».

Autoražotājs skaidro, ka maksimālais attālums varēs būt tik liels, jo «Soul» tiks izmantota tehnoloģija, kas uzkrāj bremzēšanas procesā radušos enerģiju, papildinot ar to auto bateriju.

100 kilometrus stundā (km/h) spēkrats varēs sasniegt mazāk kā 12 sekundēs un tā maksimālais ātrums būs 150 km/h. Savukārt, braucot ar 20 km/h vai lēnāk, gājēju drošībai auto radīšot mākslīgu motora skaņu.

«Kia» šobrīd vēl nav atklājis plānoto auto pārdošanas cenu, taču vairāki mediji paredzējuši, ka tā varētu būt aptuveni 30 000 eiro. Ražotāja BMW pirmo elektrisko auto «i3», kura tirdzniecība tiks uzsākta 16.novembrī, piemēram, paredzēts pārdot par 34 950 eiro.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu