Šodien sākas gaismas festivāls «Staro Rīga» (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien sākas tradicionālais gaismas festivāls «Staro Rīga», kas ilgs četrus vakarus - no 15.novembra līdz 18.novembrim.

Nodibinājuma «Rīga 2014» sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Pastare informēja, ka šoreiz festivālu nozīmīgāku padarīs Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas gada tuvošanās, jo arī festivāls būs iekļauts Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmā.

Pilsētvides gaismas objektu veidotāji piesaka programmas «Rīga 2014» sešas tematiskās līnijas - «Rīgas karnevāls», «Okeāna alkas», «Izdzīvošanas komplekts», «Ceļu karte», «Dzintara ādere» un «Brīvības iela». Tie būšot seši «Staro Rīga» stāsti par prieku. Festivāla laikā pilsētā būs atrodams 31 gaismas objekts festivāla konkursa programmā, sadarbības partneru programmā, kā arī starptautiskos sadarbības projektos.

Festivāla pamatmaršruts šogad būs centrālā pilsētas ass no Daugavmalas līdz Juglai, veidojot atzarus Vecrīgā, Esplanādē un Miera ielā, ar objektiem uz VEF kultūras pils fasādes, Teikas vidusskolā un Strazdumuižā. Būs arī citi objekti ārpus pilsētas centrālās daļas - Kalnciema kvartālā, atpūtas centrs «Lido», tāpat tiks izgaismots kultūras pils «Ziemeļblāzma» skatu tornis.

Gaismas festivāla laikā tiks realizēta daļa no pieteiktajiem objektiem, citas radošās idejas būs skatāmas Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas nedēļas nogalē, no 17.janvāra līdz 19.janvārim, kad līdztekus citiem atklāšanas notikumiem rīdziniekus un pilsētas viesus priecēs «Staro Rīga» speciālizlaidums.

«Staro Rīga» ir vairāku dienu pilsētvides objektu izstāde, kurā, izmantojot mūsdienu gaismas un video tehnoloģijas, tiek pārvērsta pilsētas ierastā ainava. Festivāls notiek ik gadu kopš 2008.gada.

Plašāka informācija par gaismas festivālu «Staro Rīga» pieejama oficiālajā mājaslapā «staroriga.lv», sociālajos tīklos «Facebook» un «Twitter». Festivāla laikā karte un bukleti būs pieejami «Rīga 2014» informācijas centrā tirdzniecības centrā «Galleria Riga», Dzirnavu ielā 67, pirmajā stāvā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu