Foto: Atklāts rekonstruētais Kr.Valdemāra un Daugavgrīvas ielas satiksmes mezgls (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Piektdien, 15. novembrī, oficiāli atklāts rekonstruētais Krišjāņa Valdemāra un Daugavgrīvas ielas satiksmes mezgls.

Atklāšanas pasākumā Rīgas domes (RD) vadība norādīja, ka pēc rekonstrukcijas būtiski uzlabota satiksmes organizācija un gājēju, velobraucēju infrastruktūra Daugavgrīvas ielā, kā arī sakārtota apkārtējā vide. Pirms rekonstrukcijas apkārtne bija aizaugusi un piesārņota, tagad vide kļuvusi daudz pievilcīgāka un pieejamāka iedzīvotājiem, informē RD Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste Ilze Dišlere.

Viņa informē, ka būtiskākie satiksmes uzlabojumi ir jaunas Daugavgrīvas ielas brauktuves izbūve no Krēslas ielas līdz Aleksandra Grīna bulvārim ar divām braukšanas joslām. Tagad autovadītājiem no Bolderājas un Imantas nodrošināta ērta nokļūšana uz Akmens tiltu.

Arī virziens uz Kuldīgas ielu autovadītājiem kļuvis ērtāks. Izbūvējot jauno tiltu pār Zunda kanālu, nodrošināta ērta nokļūšana uz Vanšu tiltu un Balasta dambi. Tāpat uzlabots segums Durbes ielā, kur iepriekš bija grants, sakārtota pieguļošā teritorija.

Būvniecības laikā izbūvētas jaunas brauktuves, rekonstruētas esošās, kā arī gājējiem un velobraucējiem nodrošināta vides pieejamība vairāk nekā 75 tūkstošu kvadrātmetru platībā, kas atbilst 44 hokeja laukumiem. Lielākās būvdarbu izmaksas bija inženierkomunikāciju rekonstrukcijas darbiem - saimniecības un lietus ūdens kanalizācijas, ūdensvadu, siltumtrases, apgaismojuma, SIA „Rīgas satiksme” tīklu, komunikācijas un inženierbūvju izbūvei.

Satiksmes mezgla rekonstrukcijas kopējās izmaksas ir 21 miljons latu, tai skaitā 1,5 miljoni latu ir ERAF līdzfinansējums. Satiksmes mezgla rekonstrukcijas būvniecības darbus veica pilnsabiedrība „ACB un TILTS”. Rīdzinieku cīņa ar «legālajām narkotikām» vēršas plašumā No raidījuma "Degpunktā" piedzen 800 latu

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu