Aviokatastrofa Krievijā: Dzīvību zaudē visi «Boeing» pasažieri un apkalpe (289)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Kazaņas starptautiskajā lidostā, avarējot «Boeing» lidmašīnai, kas veica reisu no Maskavas uz Kazaņu, dzīvību zaudējuši vismaz 50 cilvēki, vēstī ārvalstu mediji.

[Precizēts bojāgājušo skaits!]

Aģentūra «RIA Novosti» ziņo, ka lidmašīna avarēja nosēšanās laikā. Sākotnējā informācija liecina, ka aviokatastrofā izdzīvojušo nav. Iepriekš tika ziņots, ka dzīvību zaudējuši 44 cilvēki. Aviokompānijas «Tatarstan» lidmašīnā atradās 44 pasažieri un seši apkalpes locekļi.

Lidmašīna bija izlidojusi no Maskavas Domodedovas lidostas un eksplodēja, mēģinot veikt nolaišanās manevru Kazaņas starptautiskajā lidostā.  

Lidmašīna, mēģinot ieiet otrajā aplī pirms plānotās nolaišanās, vēl nenoskaidrota iemesla dēļ aizķēra lidlauka virsmu kontroles un dispečeru punkta rajonā, sacīja Krievijas Federālās gaisa transporta aģentūras («Rosaviacija») oficiāls pārstāvis.

Katastrofa var būt notikusi apkalpes vainas dēļ, pavēstīja ziņu avots Tatarstānas ārkārtas situāciju dienestā. «Visticamāk, piloti pieļāva kļūdu, ieejot otrajā aplī; tomēr ir arī iespējams, ka [viņus] piekrāpa automātika, tātad mēs izskatām arī tehniskas kļūmes versijas,» viņš piebilda.

Pēc notikušā Kazaņas lidosta slēgta. Lidmašīnas, kurām bija paredzēts veikt nosēšanos, nosūtītas uz rezerves lidlaukiem citos reģionos.

Aviokompānija «Tatarstan» paskaidroja, ka bija iznomājusi šo lidmašīnu no citas firmas un ka lidmašīna bijusi ekspluatācijā kopš 1990.gada.

Ziņu avots civilās aviācijas nozarē paziņoja, ka «Tatarstan» iegādājusies šo lidmašīnu 2008.gadā no kādas Īrijas kompānijas un esot septītā firma, kas ekspluatējusi šo lidaparātu.

Ziņu avots tiesībsargājošajās iestādēs paziņoja, ka šī lidmašīna pērnā gada 26.novembrī veikusi avārijas nolaišanos tajā pašā lidostā 20 minūtes pēc pacelšanās gaisā lidojumam uz Maskavu, bet toreiz neviens no 78 cilvēkiem lidmašīnā neesot cietis. Avārijas nolaišanās notikusi tāpēc, ka iespējamas salona dehermetizācijas dēļ iedarbojās avārijas sensori.

Starp aviokatastrofā bojāgājušajiem ir Tatarstānas Republikas prezidenta Rustama Minnihanova dēls Ireks Minnihanovs un Krievijas Federālā drošības dienesta Tatarstānas pārvaldes vadītājs Aleksandrs Antonovs. 

Komentāri (289)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu