Aviokatastrofa Krievijā: eksperti min iemeslus; neizslēdz, ka noticis terora akts (253)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Svētdien notikušās lidmašīnas «Boeing 737-500» aviokatastrofas iemesls Tatarstānā pēc Aviokatastrofas izmeklēšanas komitejas sākotnējām versijām varētu būt pilotu kļūda vai tehniska kļūme, to pirmdien paziņojušas atbildīgās amatpersonas.

Pēc izmeklēšanas komitejas rīcībā esošās informācijas, lidmašīna nogāzusies vertikālā stāvoklī blakus skrejceļam. Ugunsgrēks izcēlies, eksplodējot degvielas tvertnēm, to likvidēt izdevies tikai no rīta.

Izmeklēšanas komitejas pārstāvis norādījis, ka lidmašīnas apkalpe nezināmu iemeslu dēļ nolēmusi pirms nolaišanās veikt vēl vienu apli, un pašlaik tiek skaidrots, kādēļ tika pieņemts šāds lēmums.

Tiek izskatīti visi iespējamie katastrofas iemesli, tostarp klimatiskie apstākļi, pilotu kļūda, tehniskas kļūmes, problēmas ar degvielu, netiek izslēgta arī terora akta iespēja.

Kamēr izmeklētāji izskata vairākas iespējas, eksperti spriež, kādas tehniskas problēmas varēja novest pie traģēdijas.

Kāds avots avārijas seku likvidēšanas operatīvajā štābā aģentūrai «Interfakss» pastāstījis, ka netiek izslēgta iespēja, ka lidmašīnai bijušas problēmas ar spārna mehānismu. Iespējams, dzinējam nepietika jaudas, lidmašīnai uzsākot otro apli.

Valsts transporta komitejas priekšsēdētāja vietnieks Mihails Brjačaks, savukārt, uzskata, ka tehniskas problēmas diez vai varētu būt katastrofas iemesls, jo «Boeing 737» tiekot uzskatīta par vienu no uzticamākajām lidmašīnām pasaulē. Viņš sliecas domāt, ka vainojams cilvēciskais faktors.

Netiek izslēgts, ka piloti kļūdījušies, jo viņiem nebija pieredzes darbā ar «Boeing 737».

Precīzu katastrofas iemeslu izdosies noteikt tikai pēc tam, kad tiks atrastas lidmašīnas «melnās kastes».

Jau ziņots, ka svētdien Kazaņas starptautiskajā lidostā, avarējot «Boeing» lidmašīnai, kas veica reisu no Maskavas uz Kazaņu, dzīvību zaudējuši vismaz 50 cilvēki. Lidmašīna bija izlidojusi no Maskavas Domodedovas lidostas un eksplodēja, mēģinot veikt nolaišanās manevru Kazaņas starptautiskajā lidostā.

Starp upuriem ir viena Lielbritānijas pilsone un viens Ukrainas pilsonis, bet visi pārējie upuri ir Krievijas pilsoņi. Bojā gājušo vidū ir Tatarstānas Republikas prezidenta dēls Ireks Minņihanovs un republikas Federālā Drošības dienesta (FDD) vadītājs Aleksandrs Antonovs.

Komentāri (253)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu