Atrastas Kazaņā avarējušā «Boeing» «melnās kastes» (25)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Atrastas svētdien Tatarstānā avarējušās lidmašīnas «Boeing 737-500» «melnās kastes», kas jau esot nogādātas Maskavā, vēsta Krievijas mediji.

Tiek ziņots, ka viena no «melnajām kastēm» katastrofā stipri cietusi.

Kazaņas lidosta atsākusi darbu ierastajā režīmā.

Tikmēr Krievijas Izmeklēšanas komitejas darbinieki turpina darbu avārijas vietā.

Izmeklēšanas komitejas oficiālajā paziņojumā teikts, ka tiek izskatīti vairāki avārijas iespējamie iemesli, tostarp tehniskas problēmas, pilotu kļūda un nelabvēlīgi laika apstākļi. Netiek izslēgta iespēja, ka lidmašīnā tikusi izmantota nekvalitatīva degviela vai arī dispečeri pieļāvuši kļūdu.

Tikmēr iepriekš izskanējusī versija par iespējamu terora aktu jau vairs netiek minēta.

Jau ziņots, ka svētdien Kazaņas starptautiskajā lidostā, avarējot «Boeing» lidmašīnai, kas veica reisu no Maskavas uz Kazaņu, dzīvību zaudējuši vismaz 50 cilvēki. Lidmašīna bija izlidojusi no Maskavas Domodedovas lidostas un eksplodēja, mēģinot veikt nolaišanās manevru Kazaņas starptautiskajā lidostā.

Starp upuriem ir viena Lielbritānijas pilsone un viens Ukrainas pilsonis, bet visi pārējie upuri ir Krievijas pilsoņi. Bojā gājušo vidū ir Tatarstānas Republikas prezidenta dēls Ireks Minņihanovs un republikas Federālā Drošības dienesta (FDD) vadītājs Aleksandrs Antonovs.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu