Zināms pēdējais vārds, ko pirms katastrofas pateicis «Boeing» pilots (120)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Krievijā, Kazaņas lidostā avarējušā «Boeing 737-500» kapteiņa pēdējais vārds pirms katastrofas bija «aplis», vēsta kaimiņvalsts mediji, atsaucoties uz Krievijas Izmeklēšanas komitejas paziņojumu.

Komitejā atklāj, ka mirkli pirms traģiskās avārijas pilots, saņemot dispečera rīkojumu uzņemt 500 metru augstumu, paspējis pateikt «aplis».

Ieraksti liecinot, ka pilotu un dispečeru sarunas bijušas ierastas. Brīdī, kad pilots paziņojis par to, ka lidmašīna vairs neatrodas tādā stāvoklī, lai veiktu drošu nosēšanos, sekoja ziņa par to, ka ekipāža veiks vēl vienu apli virs lidostas.

Starptautiskā aviācijas komiteja trešdien paziņojusi, ka izmeklētājiem ir izdevies atrast lidmašīnas ekipāžas sarunu ierakstu kaseti, kas tiks nosūtīta uz Maskavu, kur veiks ierakstu pārbaudi.

Trešdienas rītā speciālistiem vēl nebija izdevies atrast ekipāžas sarunu ierakstu kaseti, kas bijusi vienā no lidmašīnas «melnajām kastēm».

Tāpat zināms, ka speciālisti sākuši aviokompānijas «Tatarstan» atbildīgo amatpersonu iztaujāšanu, lai noskaidrotu, cik labi ir sagatavoti kompānijā strādājošie piloti.

Jau ziņots, ka svētdien Kazaņas starptautiskajā lidostā, avarējot «Boeing» lidmašīnai, kas veica reisu no Maskavas uz Kazaņu, dzīvību zaudējuši 50 cilvēki.

Komentāri (120)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu