Foto: «Volkswagen» jaunais «twin up!» konceptautomobilis (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

«Volkswagen» Tokijas autoizstādē prezentējis savu konceptautomobili «twin up!», portālam «Apollo» pavēstīja «Moller Baltic Import SE» pārstāve Anda Budļevska.

Ar «plug-in» hibrīdpiedziņas sistēmu aprīkotā četrvietīgā automobiļa degvielas patēriņš kombinētajā ciklā ir 1,1 litrs uz 100 kilometriem, informē Budļevska.

Šim četrvietīgajam modelim ir tādas pašas piedziņas sistēmas daļas kā pasaulē ekonomiskākajam automobilim «XL1»: dīzeļdzinējs, elektriskais dzinējs un transmisija ar dubultu sajūgu (DSG), informē autoražotāja pārstāvji.

Piedziņas mehānisms, kura jauda ir 55 kW, atrodas «twin up!» priekšpusē. To veido 0,8 litru TDI dzinējs (35 kW), elektriskais dzinējs (35 kW), 7 pakāpju DSG un energoelektronika. Aizmugurē zem aizmugurējā sēdekļa un bagāžas nodalījuma atrodas enerģijas «uzglabāšanas sistēmas» - litija jonu akumulators (jauda - 8,6 kWh), 12 V akumulators transportlīdzekļa elektriskajai sistēmai, kā arī 33 litru degvielas tvertne.

Līdz ar to Eiropas jaunajā braukšanas ciklā konceptautomobiļa degvielas patēriņš kombinētajā ciklā ir 1,1 litri/100 kilometriem un CO2 izmešu daudzums - 27 grami/kilometriem. Bezizmešu režīmā «twin up!» var nobraukt 50 kilometru lielu attālumu, un to pilnīgi noteikti nevar nosaukt par lēnu - līdz 60 kilometriem/stundā tas ieskrienas 8,8 sekundēs, bet tā maksimālais ātrums elektriskajā režīmā ir 125 kilometri/stundā.

«Plug-in» piedziņas sistēmas sastāvdaļas hibrīdrežīmā ļauj sasniegt automobilim maksimālo ātrumu līdz 140 kilometriem/stundā un vienlaikus nodrošina mazam automobilim augstu griezes momentu - 215 Nm. Savukārt elektriskajā režīmā autovadītājs pats izvēlas, kad un kurp pārvietoties ar «twin up!». To var izdarīt, vienkārši nospiežot e-mode pogu.

Volkswagen savu jauno konceptautomobili Tokijā prezentē «Sparkling White» krāsā, kas kopā ar krāsā iejauktajām zilajām stikla lāsītēm rada mainīgas krāsas efektu.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu