Amerikāņu kino klasikas programmu «Kino Bize» aizsāks ar Merilinu Monro

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 26. novembrī plkst. 18:00 kinoteātrī «Kino Bize» norisināsies pirmais no četriem filmu vakariem programmai «Iztraucētie sapņi», kas ir veltīta amerikāņu kino klasikai un iekļauj stāstus, kuros indivīda sapņi un fantāzijas sastopas ar šķietami nepielūdzamo realitāti. Sīkāku stāstījumu par filmu vizuālajiem un kontekstuālajiem pavērsieniem sniegs jauni un jau visiem pazīstami kino lektori.

Sākot kinoteātra «Kino Bize» pirmā gada jubilejas svinības, sadarbībā ar ASV vēstniecību tiks piedāvāta amerikāņu kino klasikas programma «Iztraucētie sapņi». Četrus vakarus reizi nedēļā skatītājiem tiks sniegta iespēja bez maksas noskatīties astoņas filmas, kuras dažādos laika posmos ir ieņēmušas būtisku lomu kino mākslas attīstības virzienu noteikšanā.

Pirmo kinoteātra «Kino Bize» jubilejas svinību vakaru plkst. 18:00 varēs pavadīt kopā ar tādām leģendārām kino zvaigznēm kā Merilina Monro, Kerijs Grānts un Džindžera Rodžersa. Pirms Hovarda Havka filmas «Pērtiķu Bizness» par abām vakara filmām pastāstīs Lilla.lv kino kritiķe Ieva Viese. Lai rezervētu vietu uz seansiem, rakstiet filmas nosaukumu un vietu skaitu uz rezervet@kinobize.lv. Filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā.

Pērtiķu bizness

Bārnabijs Fultons ir zinātnieks, kuram zāļu kompānija devusi uzdevumu izveidot tableti, kas atgrieztu jaunību. Savus eksperimentus Fultons izmēģina uz šimpanzēm. Kad šimpanze Estere izveido pati savu formulu, Fultons to nejauši iedzer un tā iedarbojas! Mikstūra liek viņam justies un izturēties kā pusaudzim, tā pat izlabo viņa redzi. Kad viņa sieva iedzer vēl lielāku devu, viņa pilnībā atgriežas bērnībā. (Howard Hawks, ASV, 1952, 97’)

Lomās Kerijs Grānts, Merilina Monro un Džindžera Rodžersa, kas par šo lomu tika nominēta Zelta Globusam kā labākā aktrise. Džindžeru Rodžersu nominēja Zelta globusu balvai par labāko aktrisi.

Filma tiks demonstrēta otrdien, 26. novembrī plkst. 18:00

Dzīve pārtraukta

Pēc vidusskolas beigšanas Sjūzanai sava dzīve šķiet bezmērķīga. Pašnāvības mēģinājums noved meiteni Kleimorā - psihiatriskajā slimnīcā. Viņa drīz sadraudzējas ar citām pacientēm - Džordžīna ir patoloģiska mele, Deizija atsakās ēst citu cilvēka klātbūtnē, Pollija ir cietusi ugunsgrēkā. Par Sjūzanas tuvāko draudzeni kļūst Līsa, visnevaldāmākā un rūdītākā no viņām visām, ar vairākiem bēgšanas mēģinājumiem savā pacienta vēsturē. Sjūzanas draugs Tobijs sāk raizēties, vai viņa nedomā Kleimorā palikt uz ilgāku laiku.

Lomās Vinona Raidere un Andželīna Džolija, kas par šo lomu saņēma Oskaru kā labākā otrā plāna aktrise. Andželina Džolija ieguva Oskaru par labāko otrā plāna aktrisi. (James Mangold, ASV, Vācija, 1999, 127’)

Filma tiks demonstrēta otrdien, 26. novembrī plkst. 20:30

  • «Kino Bize», Skolas iela 15, Rīga
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu