«Euro NCAP» testos «BMW i3» un «Ford EcoSport» neiegūst augstāko novērtējumu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Eiropas vadošā satiksmes drošības organizācija «Euro NCAP» veikusi divu automašīnu – «BMW i3» un «Ford EcoSport» – drošības testus. Abas automašīnas gan nav ieguvušas augstāko drošības novērtējumu – piecas zvaigznes, vēsta ārvalstu mediji.

Autoražotāja BMW pirmais elektriskās piedziņas modelis «i3» organizācijas rīkotajos testos ieguvis salīdzinoši augstu novērtējumu par pieaugušo pasažieru un bērnu drošību spēkratā (attiecīgi 86% un 81%), taču par gājēju drošību auto ieguvis zemu novērtējumu – 57%. Piemēram «Volvo V40» šajā testa daļā ieguvis 88% pozitīvā novērtējumā.

Kopumā «i3» modelis ieguvis četras no piecām iespējamajām zvaigznēm.

Tikpat – četras zvaigznes – sadursmju testos ieguvis «Ford» modelis «EcoSport». Tas ieguvis 93% novērtējumu daļā par pasažieru drošību, bet par gājēju drošību – 58%.

Augstāko novērtējumu sadursmju testos ieguvuši tādas automašīnas kā «Mitsubishi Outlander PHEV», «Maserati Ghibli», «Infiniti Q50», «Mazda3», «Ford Tourneo Connect» и «Peugeot 308».

Savukārt četras zvaigznes saņēmis «Nissan Note», «Mercedes-Benz Citan» и «Volkswagen T5».

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu