Dzinēja aizdegšanās draudu dēļ «Ford» atsauc 160 000 automašīnu (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Autoražotājs «Ford» atsaucis vairāk nekā 160 000 automašīnu «Ford Escape», jo reģistrēti arvien vairāk gadījumu, kad tieši šī modeļa automašīnām aizdedzies dzinējs, vēsta ārvalstu mediji.

Autoražotājs atsauc galvenokārt tos auto, kas ražoti šogad un kuriem ir 1,6 litru benzīna dzinējs. Šajā gadījumā atsauktas tiek automašīnas, kas ražotas Ziemeļamerikas tirgum.

«Ford» paziņojumā medijiem norāda, ka defekts meklējams dzinēja cilindru galvā, kas automašīnas ekspluatācijas laikā pieļauj eļļas nonākšanu dzinējā.

Patlaban zināms par vismaz 13 gadījumiem, kad aizdedzies kāda no «Ford Escape» auto dzinējiem. Tomēr kompānija uzsver, ka visos gadījumos auto dzinēja aizdegšanās bijusi neliela, un cilvēki nelaimēs nav cietuši.

Tāpat kompānija būs spiesta vēl rūpīgāk pārbaudīt visu automašīnu dzinējus, jo daudzi šī modeļa īpašnieki sūdzējušies par benzīna smārdu automašīnas salonā.

Kopās šā gada februāra «Ford» jau atsaucis 725 000 dažādu modeļu spēkratus, kas ražoti laika posmā no 2009.līdz 2011.gadam.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu