Šlesers vienbalsīgi ievēlēts par partijas «Vienoti Latvijai» priekšsēdētāju (186)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Šodien Rīgā notikušajā partijas «Vienoti Latvijai» kongresā par partijas priekšsēdētāju vienbalsīgi tika ievēlēts Ainārs Šlesers.

Kongresā tika pieņemts manifests «Par jaunu politiku Latvijā», kurā tiek uzsvērts, ka nākotnes vārdā Latvijā ir vajadzīgs nācijas izlīgums - ne tikai sadzīves līmenī, kurā tas jau ir, cik politikā, kur valda mūžīga šķelšanās, kas traucē Latvijas attīstībai un izaugsmei.

Dokumentā tiek uzsvērts, ka mums ir vajadzīgs izlīgums ne tikai paaudžu un tautību starpā, bet arī mērķu un metožu izvēlē. Līdzīgi politisko sašķeltību ir mēģināts novērst Portugālē, Spānijā un Singapūrā. Partija «Vienoti Latvijai» ir pārliecināta, ka 23 gadus pēc neatkarības atjaunošas tas ir pa spēkam arī Latvijai.

Balstoties uz šo manifestu, Šlesers solīja 12.Saeimā veidot nacionālā izlīguma valdību.

Partijas «Vienoti Latvijai» kongresā piedalījās vairāki bijušie politiķi: bijušais Saeimas priekšsēdētājs, «tēvzemietis» Jānis Straume, bijušais TB/LNNK biedrs Vents Balodis, uzņēmējs, plastikas ķirurgs Jānis Zaržeckis. Apsveikumus kongresam bija atsūtījuši bijušie politiķi - komponists Imants Kalniņš un kādreizējā Daugavpils domes priekšsēdētāja Rita Strode. Kongresā piedalījās un runu teica Latvijas Pensionāru federācijas priekšsēdētājs Andris Siliņš.

Jaunizveidotā partija «Vienoti Latvijai» šogad notikušajās pašvaldību vēlēšanās startēja desmit, bet tās pārstāvji tika ievēlēti astoņās pašvaldībās - Ilūkstes, Krāslavas, Viļakas, Viļānu, Madonas, Ropažu un Dagdas novadā, kā arī Rēzeknes pilsētā.

Komentāri (186)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu